کپسول آتش نشانی مناسب برای حریق الکتریکی کدام است؟

- Advertisement -

کپسول آتش نشانی مناسب برای حریق الکتریکی از خاموش کننده ­های خاصی بهره می­برد. این خاموش کننده ­ها طیف وسیعی از مواد را پوشش می­دهند که سبب پدید آمدن انواع کپسول آتش نشانی حریق الکتریکی شده­اند. کپسول آتش نشانی خاموش کننده برق را به عنوان خاموش کننده نوع C نیز می­شناسند.

در ادامه به معرفی و بررسی انواع کپسول آتش نشانی حریق الکتریکی خواهیم پرداخت. شما می­توانید با مراجعه به سایت یونکس انواع کپسول آتش نشانی را به سادگی انتخاب و  آن را خریداری نمایید.

کپسول آتش نشانی حریق الکتریکی

برای خاموش کردن حریق الکتریکی لازم است از مواد خاموش کننده­ای استفاده کنیم که باعث تحریک دوباره این نوع حریق نشوند. نکته حائز اهمیت در رابطه با این نوع حریق آن است که استفاده از کپسول­های آتش نشانی آب، گاز یا فوم بر آتش‌سوزی تاثیر­گذار نخواهد بود. حتی در برخی مواقع ممکن است استفاده از چنین کپسول آتش نشانی سبب تشدید آتش‌سوزی شود.

از این رو بهتر خواهد بود اطلاعات کاملی از نوع حریق و مدل مناسب کپسول آتش نشانی داشته باشیم. در ادامه به بررسی برخی از مناسب­ترین کپسول آتش نشانی خاموش کننده برق خواهیم پرداخت.

کپسول آتش نشانی خاموش کننده برق

مناسب­ ترین کپسول آتش نشانی خاموش کننده برق

 همانطور که بیان شد، برای خاموش کردن حریق ناشی از جریانات الکتریکی باید از کپسول­های آتش نشانی با مواد خاموش کننده حریق نوع C استفاده کنیم. این به آن معنی خواهد بود که مناسب­ترین انتخاب، کپسول آتش نشانی CO2 یا کربن دی اکسید خواهد بود. با این حال تنها عامل خاموش کننده برای آتش‌سوزی نوع C کپسول آتش نشانی مبتنی بر دی اکسید کربن نیست بلکه می­توان از کپسول آتش نشانی حاوی مواد شیمیایی نیز استفاده کرد.

همانطور که می­دانیم، کپسول آتش نشانی مواد شیمیایی یکی دیگر از انواع کپسول آتش نشانی حریق الکتریکی هستند. این نوع کپسول آتش نشانی مناسب حریق نوع A و B نیز خواهد بود. بهتر است از این کپسول زمانی برای خاموش کردن حریق الکتریکی استفاده شود که کپسول آتش نشانی مناسب­تری مانند کپسول CO2 در دسترس نباشد.

در آتش‌سوزی های نوع C عواملی که سبب ایجاد حریق می­شوند، اکسیژن، حرارت و جریان الکتریکی هستند. از این رو باید سعی کنیم تا حداقل یکی از این سه ضلع آتش را از بین ببریم. کپسول آتش نشانی مبتنی بر گاز کربن دی اکسید سبب از بین رفتن ضلع اول مثلث این نوع حریق یعنی اکسیژن خواهد شد. در ادامه به بررسی جزئی ­تر نحوه کارکرد این نوع کپسول آتش نشانی خواهیم پرداخت.

مقاله مرتبط:کپسول آتش نشانی بیوورسال چیست؟”

نحوه کارکرد کپسول آتش نشانی CO2

کپسول­های آتش نشانی کربن دی اکسید به دو شکل در بازار موجود هستند. برخی از مدل­های این نوع کپسول به شکل کاتریج بیرون و برخی به شکل کاتریج داخل هستند. این به آن معنی است که در مدل­های کاتریج بیرون کپسول­ ها منبع ذخیره کربن دی اکسید بیرون استوانه حاوی مواد خاموش کننده قرار دارد و تنها به دریچه خروج کپسول آتش نشانی متصل است.

اما در مدل کاتریج داخل، منبع ذخیره کربن دی اکسید داخل استوانه مواد خاموش کننده است. در این مدل دی اکسید کربن با فشار داخل منبع قرار خواهد گرفت که هنگام فشار اهرم کپسول آتش نشانی، کربن دی اکسید سبب پاشش مواد خاموش کننده با فشار بیشتر شود.

نکته­ای که باید به آن توجه بسیاری داشت این است که کربن دی اکسید به شکل مایع در کپسول­های آتش نشانی ذخیره می­شود اما هنگام خروج از نازل تبدیل به گاز خواهد شد. این گاز دما بسیار پایینی دارد که سبب از بین رفتن ضلع دوم حریق الکتریکی یعنی حرارت نیز می­شود. با این اوصاف می­توان این ابزار را مناسب­ترین کپسول آتش نشانی حریق الکتریکی دانست. شما می­توانید با مراجعه به سایت یونکس کپسول آتش نشانی CO2 را به سادگی انتخاب و  آن را خریداری نمایید.

انواع کپسول آتش نشانی حریق الکتریکی

نکاتی برای خاموش کردن حریق الکتریکی

برای خاموش کردن حریق الکتریکی باید نکات ایمنی مهمی را رعایت کنیم تا آسیب و خسارت­های احتمالی کمتر شوند. یکی از مهم­ترین کار­هایی که باید هنگام مواجه شدن با حریق الکتریکی انجام دهیم آن است که در مرحله اول خونسردی خود را حفظ کنیم و بعد از آن سراغ قطع کردن جریان برق برویم. با انجام این کار یکی از عوامل مهمی که سبب ایجاد آتش‌سوزی شده است را از بین می­بریم.

بعد از انجام این کار به هیچ وجه سراغ خاموش کردن حریق با استفاده از آب یا کپسول­های آتش نشانی مبتنی بر آن نروید. این کار می­تواند باعث ایجاد خطرات بیشتری شود. چرا که آب خود یک رسانا جریان الکتریکی است. به جای انجام این کار باید به سراغ استفاده از انواع کپسول آتش نشانی حریق الکتریکی رفت.

نکته حائز اهمیت آن است که اگر از کپسول آتش نشانی کربن دی اکسیدی برای اطفاء حریق استفاده می­کنید، باید مراقب باشید که هنگام تخلیه مواد خاموش کننده، شلنگ تخلیه لمس نشود. کربن دی اکسید هنگام تخلیه به قدری سرد خواهد شد که اگر قسمتی از بدن افراد با شلنگ تخلیه تماس داشته باشد، دچار سوختگی یا یخ زدگی در آن ناحیه خواهد شد.

همچنین برای پیشگیری از حادثه آتش‌سوزی الکتریکی در محیط زندگی شما، بهتر است قبل از استفاده از کلید­های برق سیم ­کشی محیط را به خوبی مورد بررسی قرار دهید. قبل از استفاده از پریز نیز بهتر خواهد بود از توان و کشش آن اطلاع داشته باشید.

نکته دیگر که باید برای جلوگیری از حریق الکتریکی انجام شود، چک کردن سیم­ کشی و سلامت لوازم الکتریکی است. با این همه بهتر خواهد بود برای هر محیطی که لوازم الکتریکی در آن وجود دارد، یک کپسول آتش نشانی خاموش کننده برق نیز تهیه شود.

کلام آخر

کپسول آتش نشانی حریق الکتریکی یک ابزار مهم برای خاموش کردن حریق و جلوگیری از حوادث و خسارات است. استفاده از مواد مختلف برای تولید چنین کپسولی سبب به وجود آمدن انواع کپسول آتش نشانی حریق الکتریکی شده است.

کربن دی اکسید و پودر یا مواد شیمیایی از خاموش کننده ­هایی هستند، که برای تولید کپسول آتش نشانی خاموش کننده برق از آن­ها بهره می­برند. با این حال بهتر خواهد از کپسول آتش نشانی مبتنی بر کربن دی اکسید برای خاموش کردن حریق الکتریکی استفاده شود.

Rate this post
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.