راهنمای نصب جعبه آتش نشانی

- Advertisement -

یکی از مهم‌ترین ابزارها و تجهیزات ضروری هر ساختمان، جعبه‌های آتش‌ نشانی هستند. جعبه‌های آتش‌ نشانی یا همان فایرباکس‌ها که در مواقع بروز حادثه آتش سوزی به کمک ساکنین ساختمان در جهت مهار آتش می‌آیند، روش‌های نصب استانداردی دارند که باید هنگام خرید و نصب، توجه ویژه‌ای به آن‌ها شود. در این مقاله قصد داریم راهنمای نصب جعبه آتش نشانی را در اختیار مخاطبان قرار دهیم.

جعبه فایرباکس

برای شروع بهتر است تعریف مختصر و مفیدی از جعبه آتش نشانی ارائه کنیم. فایرباکس‌ها در ابعاد استانداردی تولید می‌شوند و اصولا ابزارها و تجهیزات خاصی داخل محفظه آن‌ها تعبیه می‌شود. این تجهیرات شامل قرقره، شیلنگ آتش نشانی و کپسول آتش نشانی می‌شود. هر کدام از تجهیزات داخلی فایرباکس‌ها دارای استانداردهای ویژه‌ای هستند. اما از همه مهم‌تر استانداردهای ضروری در فرآیند نصب جعبه آتش نشانی است که باید به طور کامل و دقیق رعایت شود. در ادامه فرآیند نصب استاندارد یک فایرباکس را به طور کامل شرح خواهیم داد.

پیشنهاد می کنیم مقاله آشنایی با آتش و روش های مقابله با آتش سوزی را از دست ندهید!

نصب جعبه آتش نشانی

آموزش نصب جعبه آتش نشانی

برای نصب استاندارد جعبه آتش نشانی الزامی است که نکات زیر را به طور دقیق و به ترتیب رعایت کنید:

  • اگر جعبه آتش نشانی توکار است، پیش از نصب جعبه باید کلاف آهنی را در محل مورد نظر نصب کنید و سپس جعبه آتش نشانی را در داخل آن قرار دهید و در نهایت قاب جعبه را به دیواره‌های کلاف آهنی پیچ کنید.
  • هنگام نصب قرقره و شیلنگ، دیگر تجهیزات داخلی جعبه آتش نشانی را خارج کنید.
  • اگر جعبه آتش نشانی روکار است، ابتدا محل دقیق نصب روی دیوار را تعیین و جعبه را تراز کنید. در نهایت نیز از ۴ رول بولت سایز M6 که از نوع HSA هستند استفاده کنید.
  • نکته حائز اهمیت بعدی در هنگام نصب جعبه آتش نشانی، توجه به ورودی آب است که باید در محل مناسب و صحیحی قرار گرفته باشد و خللی در انتقال آب به وجود نیاید.

توصیه می‌کنیم که نصب قاب نهایی جعبه آتش نشانی را تا زمان پایان رنگ‌کاری ساختمان به تعویق بیاندازید و اگر اجبارا در این میانه مجبور به نصب جعبه شدید، روی قاب آن را با یک پوشاننده محافظت کنید.

آزمایش‌های لازم برای شیلنگ جعبه آتش نشانی

یکی از مهم‌ترین تجهیزات داخلی فایرباکس‌ها، شیلنگ‌های آتش نشانی است.این نوع شیلنگ‌ها لزوما باید در هنگام نصب جعبه‌ها آزمایش شوند. آزمایش شیلنگ آتش نشانی فایرباکس‌ها در سه مقطع باید به صورت دقیق و اصولی انجام شود. اول در هنگام نصب جعبه، دوم در زمان‌های بعد از استفاده و سوم به صورت دوره‌های ماهانه. برای انجام آزمایش شیلنگ آتش نشانی، هر بار از یک سر شیلنگی دارای شیر کنترل استفاده می‌شود.

در این فرآیند لوله‌ها را به‌هم وصل می‌کنیم و فشار را به ۶ بار می‌رسانیم. در ابتدا فشار را به صورت تدریجی اضافه می‌کنیم و از این طریق میزان تحمل فشار شیلنگ‌ها را می‌سنجیم. اگر خرابی دیده شد، با یک مداد شمعی روی آن نقطه علامتی گذاشته شود و در نهایت کوپلینگ‌ها از نظر کج بودن و واشرها از نظر سالم بودن، بررسی شوند.

از اصلی‌ترین عواملی که سبب خرابی شیلنگ‌های آتش نشانی فایرباکس‌ها می‌شود، ساییدگی، ضربه، مواد شیمیایی و کپک‌زدگی و یا برخورد با اجسام تیز خواهد بود.

محل نصب جعبه آتش نشانی

برای تعیین محل نصب جعبه آتش نشانی در درجه اول باید در دسترس بودن جعبه و نزدیکی به درب خروج ساختمان را لحاظ کرد. در واقع محل نصب باید در دیدرس و دسترس همگان باشد و در عین‌حال دور از دسترس اطفال. اصولا توصیه می‌شود جعبه‌های آتش نشانی را در راه‌پله‌ها، پله‌های فرار، پاگردهای ساختمان‌ها و داخل راهرو‌ها نصب نمایند. از نظر ارتفاع نصب جعبه‌‌ها نیز استانداردی وجود دارد؛ حداکثر ارتفاع نصب جعبه آتش نشانی از کف ۱۱۰ سانتی‌متر است که باید در این ارتفاع روی دیوار نصب شود.

شیلنگ و قرقره  جعبه آتش نشانی از یک لوله‌ای بلند با قطر کم و غیرقابل نفوذ برخوردار است. شیلنگ آتش نشانی را عموما روی قرقره مخصوصی قرار می دهند و از این رو شیلنگ باید بسیار منعطف باشد. اصولا این شیلنگ قرقره‌ها را در سه مدل ثابت، گردان و گردان داخل جعبه و دیواری تولید و عرضه می‌کنند. نوع گردان دیواری قابلیت گردش ۱۸۰ درجه‌ای قرقره را خواهد داشت و نسبت به نوع ثابت انعطاف بیش‌تری در کشیدن شیلنگ ایجاد خواهد کرد.

شیلنگ قرقره‌ها اصولا باید در محل قابل دسترس در هر طبقه ساختمان نصب شوند و تمام اتاق ها را پوشش بدهند. بنابراین بهتر است که در روند نصب آن‌ها به توصیه‌های زیر عمل شود:

  • در مکان‌های نزدیک به خروجی اضطراری نصب شود.
  • در مکانی نصب شود که حرکت افراد را مختل نکند.
  • ارتفاع نصب جعبه نسبت به کف زمین در بالاترین حالت ۱۲۰ تا ۱۳۰ سانتی‌متر باشد.

چند نکته مهم پیرامون نصب جعبه آتش نشانی

نکات مهم در مورد جعبه آتش نشانی

توصیه می‌کنیم در هنگام نصب جعبه آتش نشانی به موارد زیر وقت شود:

  • فرآیند نصب باید بر اساس الگوهای استاندارد انجام شود.
  • قرقره و شیلنگ باید در داخل جعبه به شیوه‌ای قرار بگیرند که کاربر بتواند کل قرقره و شیلنگ را به کمک یک لوله از جعبه خارج کند و از این طریق روند استفاده از شیلنگ تسریع و تسهیل شود.
  • درب جعبه آتش نشانی باید به شکلی نصب شده باشد که در هنگام استفاده از تجهیزات داخلی، ایجاد مزاحمت نکند.
  • تجهیزات داخلی جعبه آتش نشانی باید به صورت استاندارد حدود ۱۰ سانتی‌متر با یکدیگر فاصله داشته باشند.
  • پس از انجام فرآیند نصب جعبه آتش نشانی، شیلنگ آتش نشانی را تست کنید که به شکل روان و ساده‌ای تا آخر باز شود.
  • علامت مخصوص روی جعبه آتش نشانی را فراموش نکنید؛ این علامت مخصوص باید کاملا واضح و برای همه قابل تشخیص باشد.

چگونه جعبه آتش نشانی را پس از نصب تست کنیم؟

هنگامی که فرآیند نصب جعبه آتش نشانی به پایان می‌رسد، برای اطمینان حاصل کردن از صحیح بودن روش نصب جعبه، بهتر است کارهای را زیر انجام بدهیم:

  • آب نشتی احتمالی از محل اتصالات نباید از ۵ میلی‌متر در هر ۳ دقیقه بیش‌تر نباشد.
  • شیلنگی که روی قرقره سوار شده است، باید به راحتی باز شود و باز کردن آن نباید نیازی به نیروی مضاعف داشته باشد.
  • همه لوازم و تجهیزات و یراق‌آلات داخلی جعبه باید به صورت مداوم و دوره‌ای بازدید و بررسی شود و حداقل هر شش‌ماه یک تست سلامت از آن‌ها به عمل آید.

کلام پایانی

در این مقاله تلاش شده است با در نظر گرفتن استانداردهای لازم، یک راهنمای نصب جعبه آتش نشانی، به صورت کاربردی و جامع به مخاطبان ارائه گردد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.