ابعاد استاندارد جعبه آتش‌ نشانی

- Advertisement -

اهمیت جعبه آتش نشانی در ساختمان‌های مختلف، امروزه بر کسی پوشیده نیست.

با این وصف، در این مقاله قصد داریم به بررسی ابعاد استاندارد جعبه آتش‌ نشانی و نکات پیرامون آن بپردازیم. در واقع فایرباکس‌ها، برای دریافت تایید از سازمان آتش نشانی، باید استانداردهای مختلفی را رعایت کنند که یکی از این استانداردها مربوط به ابعاد این جعبه‌ها می‌باشد. بنابراین تمام پرسش‌های شما درباره استاندارد ابعاد فایرباکس‌ها در این مقاله پاسخ داده خواهد شد.

معرفی انواع جعبه آتش نشانی

به طور کلی فایرباکس‌ها بر اساس طراحی داخلی ساختمان‌ها و نوع کارایی آن‌ها انواع مختلفی دارند که به بررسی و معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

مدل توکار: در این مدل جعبه داخل دیوار نصب می‌شود و درب آن کاملا هم‌عرض با دیوار خواهد بود. در واقع اگر کسی از کتار دیوار نگاه کند، هیچ بیرون آمدگی از جعبه را نمی‌بیند و فقط دری و فریم دور آن دیده می‌شود. این مدل از زیبایی خاصی در دکوراسیون ساختمان برخوردار است.

جعبه آتش نشانی توکار

مدل روکار: از نام این مدل آشکار است که بر روی دیوار نصب می‌شود. بدنه و درب جعبه کاملا روی دیوار قرار خواهد گرفت.

سازه استاندارد یک جعبه آتش نشانی

در این بخش بهتر است ابتدا مختصر توضیحی پیرامون نحوه ساختن سازه جعبه‌های آتش نشانی ارائه کنیم. اصولا برای ساختن فایرباکس‌ها در گام نخست، کیفیت ورقه‌های جعبه را بررسی می‌کنند و سپس ورقه‌ها را بر اساس طرح قبلی برش می‌زنند. این برش‌ها دقیقا باید بر اساس اندازه‌های استانداردی باشد که از قبل طراحی و آماده شده است.

پس از مرحله برش ورقه‌ها، عملیات گوشه‌زنی انجام می‌شود و در گام بعدی ورقه‌ها پانچ خواهند شد. در نهایت نیز محل قفل‌ها، هواکش‌ها، ورودی لوله‌های آب و محل قرارگرفتن کلید نصب می‌گردد. پس از پایان مرحله‌ جای‌گذاری‌، خمکاری و جوشکاری جعبه آتش‌ نشانی انجام خواهد شد و دست آخر نیز به رنگ‌کاری جعبه می‌رسیم که عموما به رنگ قرمز خواهد بود. پیش از پایان کار ساختن فایرباکس‌ها، قفل‌ها، لولاها و یراق‌آلات دیگر نیز روی جعبه نصب می‌شوند.

پیشنهاد می کنیم مقاله راهنمای نصب جعبه آتش نشانی را مطالعه کنید.

ابعاد جعبه آتش‌ نشانی

جعبه آتش نشانی قرمز

از آن‌جا که جعبه‌های آتش نشانی، از تجهیزات مشابهی برخوردارند، مانند قرقره‌، شیلنگ آتش نشانی و کپسول و … اغلب جعبه های آتش نشانی، دارای تناسب ابعاد مشخص و یکسانی هستند.  جعبه‌های آتش‌نشانی یا فایرباکس‌ ها تجهیزات دستی مناسبی برای مهار آتش در ساختمان‌های مختلف به شمار می‌روند. انواع جعبه آتش‌نشانی را در مکان‌های مختلفی همچون منازل، ساختمان‌ها، سوله‌های تجاری و صنعتی، انبارها و مغازه‌ها استفاده می‌کنند‌.

کاربرد اصلی فایرباکس‌ها در لحظات ایجاد حریق سبب می‌شود هر مکانی لزوما به یک فایرباکس مجهز باشد. جعبه‌های آتش نشانی از یک محفظه برای نگهداری تجهیزاتی شامل یک قرقره، ۱۷ تا ۲۰ متر شیلنگ برزنتی سایز ۵ آتش‌نشانی، یک شیرفلکه ۴۵ درجه با سایز ۵، نازل و اتصالات دیگر برخوردار هستند.

البته ممکن است جعبه آتش نشانی به صورت سفارشی ساخته شود که در آن صورت می تواند ابعاد متنوع و متفاوتی داشته باشد. اما به طور کلی ابعاد استاندارد جعبه آتش نشانی پیش ساخته به شرح زیر است:

  • طول: ۱۰۰ سانتی متر عرض: ۸۵ سانتی متر عمق:۱۸ سانتی متر
  • طول: ۸۵ سانتی متر عرض: ۸۰ سانتی متر عمق:۱۸ سانتی متر
  • طول: ۸۵ سانتی متر عرض: ۶۰ سانتی متر عمق:۱۸ سانتی متر
  • طول: ۷۰ سانتی متر عرض: ۸۵ سانتی متر عمق:۱۸ سانتی متر
  • طول: ۶۰ سانتی متر عرض: ۵۰ سانتی متر عمق:۱۸ سانتی متر
  • طول: ۶۵ سانتی متر عرض: ۵۵ سانتی متر عمق:۱۸ سانتی متر
  • طول: ۷۰ سانتی متر عرض: ۶۰ سانتی متر عمق:۱۸ سانتی متر

ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف

ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف

پس از انتخاب جعبه آتش نشانی مناسب و استاندارد برای ساختمان، در مرحله بعدی، باید فرآیند نصب جعبه نیز بر اساس قواعد و استانداردهای لازم انجام شود. در واقع رعایت استاندارد نصب جعبه آتش نشانی و نکات پیرامون آن نیز بسیار حیاتی و حائز  اهمیت است. در درجه اول باید فایرباکس‌ها طوری نصب شوند که امکان دسترسی همگان به آن ساده و سریع باشد. اما در عین حال نیز باید این نکته را در نظر گرفت که نباید اطفال به آن دسترسی داشته باشند. سازمان آتش نشانی اعلام کرده است که بر اساس استاندارد، ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف باید ۱۱۰ سانتی‌متر باشد. نکته دیگر این‌که جعبه آتش نشانی بهتر است در نزدیک‌ترین فاصله از درب خروج اضطراری قرار بگیرد، تا در هنگام وقوع حوادث احتمالی، خطرات ناشی از آتش‌سوزی تا حد زیادی کاهش پیدا کند. در ادامه برخی از مهم‌ترین نکاتی که بهتر است در هنگام نصب فایرباکس‌ها رعایت شود را ذکر خواهیم کرد:

جعبه‌های آتش نشانی روکار باید در ارتفاع ۱۳۰ سانتی متر از کف نصب شوند.

جعبه‌های آتش نشانی توکار باید در ارتفاع ۷۰ سانتی متر از کف نصب شوند.

جعبه‌های آتش نشانی ، در راهروها ، دالان‌ها ، پاگردها و در راه پله‌های فرار نصب می‌شوند.

فاصله بین جعبه‌های آتش نشانی از همدیگر باید در نهایت ۳۰ متر باشد تا چنانچه خرابی در یکی پیش آمد، از دیگر قرقره‌های آتش نشانی استفاده شود.

هر جعبه آتش نشانی در حدود ۲۰ متر شعاع پوشش خواهد داشت.

میزان فشار در کم‌ترین قرقره آتش نشانی حداقل ۲ بار خواهد بود.

استاندارد طول شیلنگ آتش نشانی

ابعاد جعبه آتش نشانی

در کنار ابعاد استاندارد جعبه آتش نشانی، استانداردهای دیگری پیرامون تجهیرات داخل جعبه‌ها نیز وجود دارد. از آن جمله، استاندارد طول شیلنگ آتش نشانی که در فایرباکس‌ها تعبیه می‌شود. کارکرد شیلنگ آتش نشانی در واقع انتقال آب با فشار و شدت بالا است و مهم‌ترین عنصر برای خاموش کردن آتش به شمار می‌رود. جنس شیلنگ‌ها اصولا جنس خاصی است و دارای انواع مختلفی هستند که از آن‌جمله می‌توان به شیلنگ آتش نشانی مسکونی و شیلنگ آتش‌ نشانی ماشین‌های ویژه‌ آتش‌ نشانی اشاره کرد.

اما به طور کلی استاندارد طول شیلنگ آتش نشانی مسکونی که در فایرباکس‌ها تعبیه می‌شود باید ۲۰ متر در نظر گرفته شود.

کلام پایانی

ابعاد استاندارد فایرفاکس

این روزها وجود جعبه‌های آتش نشانی در هر ساختمانی یک ضرورت به حساب می‌آید. در نتیجه در این مقاله تلاش کردیم در کنار معرفی انواع فایرباکس‌ها، استانداردهای لازم پیرامون این تجهیزات را نیز بررسی کنیم. از جمله ابعاد استاندارد جعبه آتش نشانی و همچنین نکات مهم درباره فرآیند نصب فایرباکس‌ها که مطرح شد. علاوه بر آن نحوه ساخت فایرباکس‌ها و فهرستی از نکات مهم برای انتخاب یک جعبه آتش نشانی استاندارد را در اختیار مخاطبان عزیز قرار داده‌ایم.

 

 

 

۴/۵ - (۱ امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.