فشار استاندارد کپسول آتش نشانی چقدر است؟

- Advertisement -

کپسول‌ های آتش‌ نشانی وسیله‌ ای برای اطفاء حریق در لحظات اولیه آتش‌سوزی هستند. وزن این کپسول‌ ها از یک کیلوگرم تا ۱۴ کیلوگرم یا ۱۴ لیتر متفاوت است. خاموش‌ کننده‌های دستی به راحتی توسط یک نفر قابل حمل هستند.

نوع بزرگتر این کپسول‌ ها به علت وزن زیاد روی چرخ قرار داده می‌ شوند و گاهی هم بعضی از آنها به صورت ثابت در یک جای مشخص نصب می‌شوند . از انواع مختلف کپسول آتش‌ نشانی دستی با توجه به ظرفیت و نوع مواد داخل آن در حریق‌ های کوچک و مختلف استفاده می‌شود.

سایت یونکس یک راه ساده برای خرید آنلاین انواع کپسول آتش نشانی است. اگر می‌خواهید بدانید فشار استاندارد کپسول آتشنشانی چقدر است؟ و درباره فشار استاندارد این کپسول‌ ها اطلاعات کافی را داشته باشید و همچنین نحوه بررسی فشار کپسول آتش نشانی را بدانید تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

درجه فشارسنج یا مانومتر کپسول آتش‌نشانی چیست؟

قبل از هر چیز لازم است با یکی از مهمترین قطعات کپسول‌ های آتش‌ نشانی آشنا شویم.

این قطعه نشان دهنده میزان فشار گاز موجود در مخزن کپسول است. با کنترل درجه مانومتر از سلامت خاموش‌ کننده و زمان مناسب برای شارژ آن مطلع خواهیم شد.

درجه کپسول آتش ‎نشانی اسامی مختلفی دارد: مانومتر، عقربه، نمایشگر فشار، نام ‎هایی هستند که بر روی این قطعه از کپسول ‎های آتش ‎نشانی گذاشته شده است. با یک نگاه به مانومتر می‎توان متوجه شد که آیا کپسول آتش ‎نشانی شارژ شده است یا نه؟ و همچنین متوجه آماده بودن و یا نبودن خاموش ‎کننده برای کار شد.

فشارسنج کپسول آتش‌ نشانی ابتدا فقط برای خاموش‌ کننده‌ های پودر و گاز نصب می‌ شد، اما اکنون این قطعه در دیگر کپسول‌ ها هم استفاده می‌شود. کاربرد دیگر مانومترهای کپسول اطفاء حریق نمایش شارژ بیش از حد و فشار بالای کپسول است. در صورتی که درجه مانومتر فشار زیاد یا کم را نشان بدهد، باید به مراکز معتبر شارژ و بازرسی مراجعه کنیم. 

فشار کپسول آتش نشانی

انواع فشارسنج کپسول آتش ‌نشانی

برای خاموش‌ کننده‌ ها ۳ نوع فشارسنج: دیافراگمی، کپسولی و بوردونی موجود است. در بین این ۳ مدل، کاربرد مانومتر بوردونی بیشتر از باقی است. دلیل این مسئله این است که این نوع مانومتر دقت بیشتری در نشان دادن فشارهای بالا دارد.

دلیل دیگر مقبولیت درجه‌ های کپسول بوردونی بازه اندازه‌ گیری بالای این مانومتر ها است، زیرا می‌توانند از ۰.۶ بار تا ۱۶۰۰ بار را نشان بدهند.

به طور کلی ۵ نوع ماده برای اطفاء حریق مورد استفاده قرار می ‎گیرد که بر اساس نوع آتش برای مهار آتش‌سوزی انتخاب می‎ شوند. این ۵ مدل شامل: کپسول‎ های آتش ‎نشانی حاوی آب، کپسول‎ های آتش ‎نشانی حاوی پودر، کپسول‎ های آتش ‎نشانی حاوی گاز، کپسول ‎های آتش ‎نشانی حاوی کف، کپسول‎ های آتش ‎نشانی حاوی مواد هالوژنه می شود.

سایت یونکس ارائه‌ کننده ابزار و وسایل ایمنی، راهی مطمئن و سریع برای خرید آنلاین کپسول‌ های آتش‌ نشانی است. با خرید از طریق این سایت می‌ توانید از قیمت مناسب و کیفیت بالای ابزار ایمنی مطمئن باشید. 

مقاله پیشنهادی: کپسول آتش نشانی هر چند وقت باید شارژ شود؟”

فشار کپسول آتش نشانی چند بار است

کدام خاموش کننده دارای فشارسنج نیست؟

کپسولهای co2 مجهز به فشارسنج نیستند. دلیل عدم استفاده از فشارسنج در کپسول‌های آتش‌نشانی CO2 به عوامل متعددی برگردد .برخی افراد معتقدند که فشارسنج‌ها در کپسول‌های CO2 ممکن است باعث شود تا افراد بعد از هر دفعه استفاده گمان کنند که مخزن پر است و نیاز به شارژ مجدد ندارد . و این باعث خطرات احتمالی در زمان نیاز می‌شود. بنابراین، از تعبیه فشارسنج در کپسول‌های CO2 صرف نظر می‌شود تا افراد به اشتباه نیافتند که کپسول را بار دوم استفاده کنند.

شرکت‌های سازنده همیشه سعی می‌کنند که کپسول‌های آتش‌نشانی را سبک و ساده طراحی کنند، به گونه‌ای که با کشیدن زبانه فرایند اطفاء حریق انجام شود. در نتیجه، تعبیه فشارسنج در کپسول‌های CO2 باعث پیچیدگی و سنگین شدن ساختار آنها می‌شود.

نقش فشار سنج موجود در خاموش کننده ها چیست ؟

مانومتر یا فشارسنج، درجه ای است که مقدار فشار داخلی سیلندر یا کپسول آتش‌نشانی به نمایش می‌گذارد. این فشارسنج به منظور ارزیابی سطح فشار داخلی کپسول مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان یک معیار برای ارزیابی سلامت یا خرابی کپسول آتش‌نشانی به کار می‌رود.

در هنگام شارژ کپسول آتش‌نشانی، بعد از ریختن مقدار مناسب پودر داخل کپسول، با استفاده از گاز ازت یا نیتروژن، فشار داخل کپسول تنظیم می‌شود تا کپسول بتواند مواد خود را به‌طور موثری روی آتش تخلیه کند. هر نوع کپسول آتش‌نشانی درجه‌ای مشخصی از فشار داخلی دارد. برای هر نوع کپسول خاموش‌کننده، درجه فشارسنج متفاوت است.

وقتی درجه فشارسنج بر روی نوار سبز قرار دارد، به این معنی است که مقدار فشار داخلی سیلندر مناسب است. اما اگر درجه فشارسنج در محدوده نوار قرمز قرار داشته باشد، به این معنی است که کپسول نیاز به شارژ دارد.

فشار استاندارد کپسول آتش ‌نشانی

هنگام شارژ کپسول‎ های آتش ‎نشانی باید گاز ازت یا نیتروژن داخل کپسول تا فشار مشخصی پر شوند، تا قدرت تخلیه مواد را روی آتش داشته باشند. این فشار حد استانداردی دارد.

فشارسنج‌ ها ابزاری برای بررسی و کنترل فشار کپسول آتش نشانی هستند که سه بخش دارند.

بخش اول:

اگر مانومتر یا فشارسنج فشار گاز بین ۰ تا ۱۱ بار را نمایش می‌دهد، باید با مراجعه به مراکز معتبر شارژ نسبت به شارژ کپسول آتش‌نشانی اقدام کنیم.

بخش دوم:

اگر نشانگر، شارژ بیش از حد را نشان می‌دهد، یعنی بین ۱۸.۵۰ تا ۲۸ بار، در این صورت هم باید به مراکز شارژ و بررسی کپسول مراجعه کنیم، چون احتمال انفجار و یا تخلیه گاز کپسول وجود دارد.

بخش سوم:

 این بخش، نشان‌ دهنده شارژ مجاز و مناسب کپسول آتش‌ نشانی است. به محدوده فشار بین ۱۱ تا ۱۸.۵۰ بار، بخش سبز و یا مجاز گفته می‌ شود. بنابراین فشار استاندارد کپسول آتش نشانی از ۱۱ تا ۱۸.۵ بار است.

فشار استاندارد کپسول آتش نشان

نحوه بررسی فشار کپسول آتش ‌نشانی

درجه‌ های کپسول آتش‌ نشانی فقط حالت نمایشگر دارند و میزان فشار داخل خاموش‌ کننده با توجه به عقربه‌ای که داخل آن وجود دارد سه حالت را نمایش می‌دهد:

حالت فشار پایین، قرمز (Low pressure): در این صورت کپسول قدرت لازم برای پرتاب را ندارد.

حالت فشار بالا، قرمز (High pressure ): در این صورت کپسول احتمالا در معرض حرارت قرار گرفته یا دچار ضرب‌دیدگی شده است.

حالت نرمال، سبز (Normal): فشار داخل کپسول در این صورت مناسب بوده و می‌توان از آن استفاده کرد.

اغلب این درجه‌ها مثل شیر اطمینان عمل می‌کنند و اگر فشار بالا برود صفحه شیشه‌ای آن‌ها خواهد شکست، تا بدنه کپسول و یا دریچه آن بر اثر فشار اضافی آسیب نبیند.

معمولا برای اطمینان از وجود فشار کافی در کپسول، آزمایش فشار کپسول آتش نشانی به شرح زیر انجام می‌شود:

الف: وزن کردن

باید کارتریج را از کپسول آتش‌ نشانی جدا و وزن کنیم، اگر بیشتر از ۱۰٪ از وزن گاز آن کم شده بود باید دوباره کپسول را شارژ کنیم.

 ب: فشارسنج

فشار درون سیلندر در آن نوع از کپسول‌ های آتش‌ نشانی که با هوای فشرده کار می‌ کنند، به وسیله فشارسنج موجود بر روی آن نمایش داده می‌ شود .

ج: آزمایش محلول‌ها

فشار این دسته از کپسول‌ های آتش‌نشانی از طریق تولید گاز بر اثر واکنش شیمیایی دو ماده تأمین می‌شود، برای سنجش گاز تولیدی ابتدا مقداری از مواد شیمیایی موجود در سیلندر را با هم ترکیب و سپس مقدار گاز تولید شده محاسبه می‌ شود.

پایان سخن

آتش‌سوزی خطری است که همیشه در کمین ما است و ما باید همیشه برای مقابله با این خطر آمادگی لازم را داشته باشیم. کپسول‌ های آتش‌ نشانی یکی از روشهای مقابله با این خطر هستند، که با وجود آنها در مدارس و منازل و ادارات و دیگر ساختمان‌ها میتوان خیلی سریع اقدام به مهار آتش کرد.

شما می‌ توانید این خاموش‌ کننده‌ ها را از طریق سایت یونکس به صورت آنلاین بخرید. با توجه به اهمیت موضوع کپسول‌ های آتش‌ نشانی و اطلاعات پیرامون آنها در این مقاله از فشار استاندارد کپسول آتش نشانی حرف زدیم و نحوه بررسی فشار کپسول آتش نشانی را نیز بیان کردیم.

Rate this post
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.