معرفی انواع دستکش های آزمایشگاهی + کاربرد و ویژگی هر کدام
دستکش های پزشکی که اغلب به نام دستکش مخصوص آزمایشگاه شناخته می شوند، یکی از ابزارهایی هستند که افراد باید برای مراقبت از پوست دست خود از آن در آزمایشگاه ها بهره ببرند. برای ساخت دستکش مناسب آزمایشگاه با در نظر گرفتن محیط کاری از مواد مختلفی استفاده خواهد شد. هر یک از این مواد یک ویژگی منحصر به فرد را به دستکش اضافه خواهد کرد. از این رو در ادامه به معرفی و بررسی انواع دستکش مخصوص آزمایشگاه و مواد سازنده آنها خواهیم پرداخت.
همچنین توجه داشته باشید که شما می توانید برای خرید این دستکش ها یا ابزارهای صنعتی به سایت یونکس مراجعه کنید. چرا که یونکس دارای آرشیوی از اطلاعات درباره انواع ابزارآلات است. با این تفاسیر شما می توانید پس از انجام بررسی های لازم ابزار مورد نظر خود را انتخاب و آن را از یونکس خریداری نمایید.
دلیل استفاده از دستکش آزمایشگاهی چیست؟
دستکش های مخصوص آزمایشگاه در دسته بندی دستکش های ایمنی قرار دارند. این به آن معنی است که وظیفه اصلی آنها محافظت از دست افراد و کارکنان در برابر انواع حوادث و تهدیدات محیطی خواهد بود. استفاده از دستکش ایمنی می تواند از دست ها در برابر خطراتی چون بریدگی، سوراخ شدگی، اسید یا روغن و انواع مواد شیمیایی محافظت کند.
با توجه به این نکات افراد باید بر اساس نیاز و تهدیدات محیط کاری خود اقدام به خرید دستکش ایمنی نمایند. دستکش ایمنی مناسب آزمایشگاه از پوست دست افراد در برابر برخی مواد اسیدی و شیمایی محافظت می کند. از این رو نمی توان از آنها انتظار مقاومت در برابر بریدگی یا سوراخ شدگی داشت.
ویژگی دستکش مخصوص آزمایشگاه چیست؟
دستکش های مناسب آزمایشگاه بر اساس مواد سازنده، برند سازنده، رنگ و میزان مقاومت، تفاوت هایی خواهند داشت. با این حال اما دستکش مخصوص آزمایشگاه باید دست افراد و کارکنان را از خطر هرگونه آلودگی حفظ نماید. همچنین متخصصان توصیه می کنند پس از هر استفاده از دستکش های مناسب آزمایشگاه، آنها تعویض شوند. با رعایت این نکته هیچگونه خطری افراد و کارکنان داخل آزمایشگاه را تهدید نخواهد کرد.
با تمام این تفاسیر باید بدانیم که این مواد اولیه هستند که سبب ایجاد ویژگی های منحصر به فرد در دستکش های مخصوص آزمایشگاه خواهند شد. اغلب دستکش های آزمایشگاهی با نام های لاتکس، وینیل، جراحی، نایلونی، نیتریل و ضد ایدز شناخته می شوند که در ادامه به معرفی و بررسی هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
انواع دستکش مناسب آزمایشگاه
همانطور که بیان شد دستکش های مخصوص آزمایشگاه به نام های لاتکس، وینیل، جراحی، ضد ایدز، نیتریل و نایلونی شناخته می شوند. هر یک از این دستکش ها ویژگی منحصر به فرد دارد. برای انتخاب دستکش مناسب، علاوه بر آگاهی راجع به تهدیدات محیط کاری نیاز به بررسی ویژگی های دستکش نیز خواهد بود.
دستکش مخصوص آزمایشگاه لاتکس
دستکش های لاتکس یکی از بهترین انتخاب ها برای افراد و کارکنان آزمایشگاه است. برای ساخت این نوع دستکش از شیره درختی به نام Hevea Brasiliensis استفاده می شود. با توجه به این نکته باید بدانید که رها شدن دستکش های لاتکس در طبیعت، به آن آسیبی وارد نخواهد کرد. همچنین توجه داشته باشید که بعضی افراد ممکن است هنگام استفاده از این دستکش دچار حساسیت شوند. دستکش مخصوص آزمایشگاه لاتکس از مقاومت مناسبی برخوردار است.
توجه داشته باشید اغلب نشانه های حساسیت به این دستکش به صورت سوزش، خارش، قرمزی و پوسته شدن پوست دست بروز پیدا خواهد کرد.
دستکش مخصوص آزمایشگاه وینیل
این نوع دستکش از مقاومت مناسبی در برابر کشیده شدن بهره می برد. همچنین باید توجه داشته باشید که این دستکش می تواند از پوست دست در برابر انواع مواد قلیایی، اسیدی و الکلی محافظت کند. برای تولید وینیل، از ترکیب وینیل کلرات استفاده شده است. از این رو انتخاب این دستکش برای افراد و کارکنان آزمایشگاه بسیار هوشمندانه خواهد بود و به نوعی میتوان این دستکش را مدل مقرون به صرفه تری از دستکش لاتکس عنوان کرد.
توجه داشته باشید که دستکش های وینیل حساسیتزا نخواهند بود. از این رو اگر شما به دستکش لاتکس حساسیت دارید می توانید از این نوع دستکش بهره ببرید.
دستکش مخصوص آزمایشگاه نیتریل
میتوان دستکش ایمنی نیتریل را به عنوان بهترین دستکش مخصوص آزمایشگاه انتخاب کرد. چرا که برای تولید این دستکش از اکریلو نیتریل و بوتادین مونومر استفاده شده است. با توجه به این نکته باید بدانید که این دستکش احتمال بروز هرگونه حساسیت پوستی را در افراد و کارکنان آزمایشگاه کاهش میدهد. همچنین از میزان مقاومت و کشش بیشتری نسبت به دستکش های لاتکس و وینیل برخوردار است.
مقاله مرتبط: “دستکش نیتریلی چیست و چه کاربردی دارد؟“
دستکش مخصوص آزمایشگاه جراحی
معمولا برای پاک نگه داشتن دست ها در محیط آزمایشگاهی از این دستکش استفاده می شود. همانطور که از نام این دستکش پیدا است، این دستکش مناسب جراحی خواهد بود. با این حال باید بدانید که این نوع دستکش در دو مدل پودری و بدون پودر تولید می شود. اما مدل پودری از محبوبیت بیشتری برخوردار است. چرا که میزان حساسیت کمتری در تماس با پوست ایجاد میکند.
دستکش مخصوص آزمایشگاه ضد ایدز
همانطور که از نام این نوع دستکش پیدا است این دستکش برای پاک نگه داشتن پوست دست در برابر ویروس ایدز یا همان HIV تولید می شود. برای تولید این نوع دستکش از بهترین مواد اولیه استفاده می شود. همچنین باید بدانید که این دستکش از سه لایه ضد بریدگی بهره می برد.
دستکش مخصوص آزمایشگاه نایلونی
یکی دیگر از دستکش هایی که اغلب برای پاک نگه داشتن پوست دست در برابر آلودگی استفاده می شود، دستکش نایلونی است. این دستکش کاربردهای فراوانی دارد. افراد می توانند از این دستکش برای جا به جایی مواد یا استفاده از مواد آرایشی بهره ببرند. این دستکش به نام دستکش یکبار مصرف نیز شناخته می شود.
نکاتی که باید هنگام استفاده از دستکش آزمایشگاهی بدانیم!
افرادی که در محیط کاری خود از دستکش های مخصوص آزمایشگاه استفاده می کنند، باید توجه داشته باشند که پوست دست آنها دچار حساسیت یا آلرژی نشود. چرا که امکان ایجاد سوزش، خارش یا قرمز شدگی در پوست دست ها وجود دارد.
همچنین باید بدانید که با توجه به مدت زمان کار و موادی که دستکش ها با آن در تماس هستند، دستکش ها باید تعویض شوند. متخصصان توصیه می کنند پس از هر بار استفاده از دستکش ها آنها را تعویض کنید.
کلام نهایی
دستکش مخصوص آزمایشگاه به افراد و کارکنان کمک می کند، پوست دست خود را در برابر انواع آلودگی پاک نگه دارند. همچنین دستکش مناسب آزمایشگاه سبب می شود افراد توانایی کار با انواع مواد قلیایی یا الکلی را داشته باشند.
توجه داشته باشید شما میتوانید برای تهیه انواع دستکش ایمنی به سایت یونکس مراجعه کنید. یونکس مرجعای معتبر برای بررسی اطلاعات و فروشگاهی اینترنتی برای خرید بهترین ابزارهای صنعتی است.