رنگ‌ های مختلف کلاه ایمنی نشانه چیست؟

- Advertisement -

کلاه ایمنی یکی از مهم­ترین تجهیزاتی است که باید هنگام خرید ابزار به آن توجه داشت. به طور کلی کلاه‌ های ایمنی بر اساس ویژگی های خاص هر یک از آن­ها، دسته بندی می­شوند. این ویژگی های خاص شامل رنگ کلاه، مواد سازنده، میزان مقاومت در برابر تهدیدات، نوع کاربرد و وزن کلاه است.

استاندارد های مختلفی برای کلاه های ایمنی تعریف شده، یکی از مهم­ترین این استاندارد­ها، استاندارد رنگ کلاه­ ایمنی است. در ادامه به معرفی و بررسی رنگ‌ های مختلف کلاه ایمنی و استاندارد های خاص این حوزه از جمله استاندارد رنگ بندی کلاه و دلیل انتخاب رنگ کلاه ایمنی خواهیم پرداخت. شما عزیزان نیز می‌ توانید با مراجعه به سایت یونکس کلاه ایمنی خود را با راحت­ترین روش ممکن خریداری کنید.

استاندارد جهانی کلاه های ایمنی

پیش لز پرداختن به رنگ بندی کلاه ایمنی بهتر است ابتدا درباره استاندارد های جهانی کلاه های ایمنی مطالبی را بیان کنیم. اصولا کلاه‌ های ایمنی به سه دسته کلی تقسیم میشوند. این تقسیم بندی بر اساس ویژگی مقاومتی آن­ها تعریف شده است.

کلاه های ایمنی  نوع A

کلاه های که در این دسته قرار می­گیرند در برابر ضربه و فشار مقاومت خوبی از خود نشان می­دهند، نکته­ای که کلاه های این دسته را ویژه می­کند، مقاومت آن­ها در برابر جریان برق ۲۲۰ ولتی است.

کلاه های ایمنی نوع B

این نوع کلاه در برابر ضربه و فشار مقاومت بیشتری از خود نشان داده می­دهد، اما ویژگی شاخص این دسته از کلاه های ایمنی آن است که در برابر جریان برق و همچنین شوک الکتریکی تا ۲۰۰۰ ولت مقاوم خواهد بود.

کلاه های ایمنی نوع C

کلاه هایی که در این دسته قرار می­گیرند در برابر ضربه مقاومت قابل قبولی از خود نشان می­دهند. وزن سبک یکی از ویژگی های مهم کلاه های این دسته است. با تمام این اوصاف کلاه های دستهC  در برابر جریان های الکتریکی مقاومت مناسبی ندارند.

نکته­ قابل توجه آن است که در بعضی از دسته بندی­ها و استاندارد های جهانی یک نوع کلاه ایمنی دیگر نیز جای دارد که به آن کلاه های نوع D می­گویند. کلاه های نوع D مانند کلاه های کارکنان آتش نشانی هستند که در برابر ضربه و فشار، دما بالا و حرارت و همچنین جریان های الکتریکی مقاوم خواهند بود.

مهندسین با کلاه ایمنی در رنگ های مختلف

رنگ استاندارد کلاه ایمنی

به طور کلی رنگ بندی کلاه ایمنی بر اساس استاندارد های جهانی در این زمینه طوری تعریف شده که هر رنگ‌ های مختلف کلاه ایمنی هر کدام معنا و کاربرد خاصی داشته باشد. در ادامه به معرفی کاربرد هر  کدام از رنگ‌ های کلاه ایمنی خواهیم پرداخت.

کلاه های ایمنی سفید رنگ

کلاه های که رنگ سفید دارند معمولا برای کارکنان رده بالا محیط کاری انتخاب می­شوند. کسانی که می­توانند این رنگ از کلاه را به سر کنند اغلب مهندسین، مدیران و یا سرپرست های محیط کاری هستند.

کلاه های ایمنی آبی رنگ

کارکنان قسمت های تعمیراتی هر محیط کاری باید از این رنگ کلاه ایمنی استفاده کنند. مانند تکنسین‌های برق و اپراتورهای فنی.

کلاه های ایمنی زرد رنگ

پر کاربردترین رنگ کلاه ایمنی در جهان رنگ زرد کلاه های ایمنی است. این رنگ از کلاه ایمنی نشان دهنده کارکنان اصلی یک محیط کاری خواهد بود. همانطور که می­دانیم از این نوع کلاه بیشتر در پروژه های عمرانی و ساختمان سازی استفاده می­شود که در چنین محیطی نشان دهنده کارکنان ساختمانی است. اگر قصد خرید کلاه ایمنی را دارید پیشنهاد می کنیم لیست انواع کلاه های ایمنی را در سایت یونکس مشاهده کنید.

کلاه های ایمنی سبز رنگ

رنگ سبز در کلاه های ایمنی نشان دهنده کارکنان بخش هایی چون خدمات فنی و همچنین مسئولین ایمنی در محیط های کاری مانند کارگاه ­ها و صنایع ­ها خواهد بود.

کلاه های ایمنی قرمز رنگ

کلاه های قرمز رنگ معمولا مورد استفاده کارکنان آتش نشانی و اطفاء حریق قرار می­گیرند.

کلاه های ایمنی قهوه­ای رنگ

کارکنانی که از این رنگ کلاه در محیط های کاری استفاده می­کنند معمولا با ابزار هایی با دمای بالا سر و کار دارند. برای نمونه جوشکاران کسانی هستند که از این نوع کلاه در محیط های کاری استفاده می­کنند.

کلاه های ایمنی خاکستری رنگ

کسانی که این نوع کلاه را به سر می­گذارند معمولا به عنوان مهمان یا پیمانکار از محیط بازدید می­کنند. موجود بودن این نوع کلاه معمولا در محیط های بزرگ عمرانی الزامی است.

کلاه های ایمنی صورتی رنگ

این رنگ در کلاه های ایمنی آن چنان مرسوم نیست و در مشاغل خاص استفاده می­شود. در برخی از مشاغل نیز هر شخصی که فراموش کند کلاه ایمنی خود را به محل کار بیاورد، به او کلاه صورتی رنگ می­دهند تا باعث ترویج مسئولیت پذیری در محیط کاری شود.

کلاه ایمنی در رنگ‌ های مختلف

استاندارد های رنگ بندی در محیط های کاری خاص چگونه است؟

در مورد استاندارد رنگ کلاه ایمنی، در برخی از محیط های خاص ممکن است برخی از استاندارد­ها متفاوت باشد. برای مثال دلیل انتخاب رنگ کلاه ایمنی در کارگاه­ها می­تواند قراردادی صورت بگیرد، یعنی با اعلام قوانین خاص کارکنان از کلاه ایمنی با رنگ خاص استفاده کنند. اگر چنین قراردادی در کارگاه صورت نگیرد و اعمال قانون نشود، کارگاه و کارکنان آن موظف هستند از استاندارد های جهانی رنگ بندی کلاه ایمنی پیروی کنند.

رنگ بندی کلاه های ایمنی که در معدن مورد استفاده قرار می­گیرد هم طبق استاندارد های جهانی باید سفید رنگ باشد و از پلاستیک های درجه یک ساخته شود. پلاستیک پوسته خارجی کلاه های ایمنی باید ضخامت زیادی داشته باشد تا به راحتی از کارکنان معادن در برابر خطراتی چون ریزش و سقوط خاک و سنگ و همچنین مواد شیمیایی محافظت نماید. با اینکه کلاه های ایمنی که در معادن استفاده می­شوند باید ضخامت بالایی داشته باشند اما نباید وزن آن­ها از استاندارد جهانی بیشتر شود. یعنی وزن این کلاه باید بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم باشد.

مقاله پیشنهادی :رنگ بندی کلاه ایمنی و معنا و مفهوم آن”

استاندارد های جنس سازنده کلاه های ایمنی چیست؟

بر اساس استاندارد های جهانی جنس سازنده کلاه های ایمنی باید بین موادی چون پلی اتیلن، پلی کربنات، پلیمر ABS، آلومینیوم و فایبر گلاس باشد. هر یک از مواد نام برده شده می­تواند ویژگی های خاصی به کلاه ایمنی ببخشد. برای مثال کلاه های پلاستیکی که با استفاده از پلی اتیلن یا پلیمر ABS تولید می­شوند، سبک هستند و در برابر ضربه و فشار مقاومت از خود نشان می­دهند اما در برابر حرارت مانند کلاه های فایبر گلاسی یا آلومینیومی مقاومت بالایی ندارد.

کلام آخر

کلاه های ایمنی ابزار های محافظتی هستند که استفاده از آن­ها در محیط کاری الزامی است. رنگ‌ های مختلف کلاه ایمنی نشانه تفاوت بسیاری است که انواع این کلاه‌ها با یکدیگر دارند. رنگ بندی کلاه ایمنی دارای استانداردی جهانی است و باید در محیط های مختلف کاری از آن تبعیت بشود.

Rate this post
1 نظر
  1. بیمه نشان می گوید

    نکات مفید و آموزنده ای در سایتتون گذاشتید.
    سپاسگزارم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.