آیا کپسول آتش‌نشانی منفجر می‌شود؟

- Advertisement -

کپسول‌ های آتش‌ نشانی برای مهار آتش‌سوزی های کوچک بسیار مفید هستند و وجود آنها در منازل و ادارات و مدارس و… می‌ تواند کمک زیادی به مهار آتش کند. یکی از آسان ترین و مطمئن ‎ترین روش‌ های خرید این کپسول‌ ها سفارش از طریق سایت یونکس است. در این مقاله قصد داریم به موضوع خطرات ناشی از کپسول‌ های آتش‌ نشانی بپردازیم. شرایط نامناسب نگهداری و ضربه‌ هایی که به سیلندر وارد می‌ شود ممکن است باعث انفجار کپسول آتش نشانی شود، اما این خاموش‌ کننده‌ ها به خودی خود خطر آفرین نیستند. باید بدانیم این فقط ضرب‌ خوردگی نیست که باعث انفجار کپسول می‌ شود و موارد دیگری هم هستند که می‌ توانند منجر به این اتفاق بشوند.

خطرات کپسول آتش‌ نشانی

کپسول‌ های آتش‌ نشانی، سیلندر هایی با هدف محافظت از انسان هستند که در انواع مختلفی تولید می‌ شوند. سایت یونکس آسان‌ ترین و مطمئن‌ ترین راه برای خرید ابزار و وسایل ایمنی یکی از راه‌ های خرید کپسول‌ های آتش‌ نشانی است.

این کپسول‌ ها به همان اندازه که برای محافظت از ما فایده دارند، اگر در کلاس‌ های آتش‌سوزی نادرست استفاده شوند، و یا در شرایط نامناسب نگهداری شوند خطرساز خواهند بود. انفجار کپسول آتش نشانی یکی دیگر از مواردی است که ممکن است باعث حوادث ناگواری شود. دلایلی که موجب این انفجار ها می‌ شود، ضرب‌ خوردگی و شارژ بیش از حد و نادرست کپسول است.

خطرات کپسول CO2

زمان استفاده از کپسول آتش‌ نشانی CO2 دقت کنید، زیرا گاز CO2 در اثر ترکیب با هوا و با به هم زدن تعادل اسید و گاز، بر بدن افراد اثرات مخرب خطرناکی می ‎گذارد. همچنین در فضاهای بسته گاز CO2 باعث خفگی خواهد شد. نکته مهم، نداشتن علائم هشدار دهنده‌ ای مثل بو در غلظت‌ های سمی گاز CO2 است.

انفجار کپسول آتش نشانی

استفاده از کپسول اشتباه در اطفاء حریق

یکی دیگر از خطرات کپسولآتش نشانی استفاده از کپسول اشتباه و نامناسب در مهار آتش است. برای مثال، استفاده از خاموش‌ کننده مایع در آتش‌سوزی با منشاء الکتریکی یا نفتی باعث شوک الکتریکی یا انفجار خواهد شد. همچنین خاموش‌ کننده دی اکسید کربن نوع B یا C که در آتش‌سوزی شیمیایی مورد استفاده قرار بگیرد نیز باعث انفجارهای شدیدی می‌ شود که ممکن است به جراحت یا حتی مرگ منجر شود.

استفاده از کپسول‌ های آب و گاز در حریق‌ های کلاس B یا F هم بسیار خطرناک است. در واقع این خاموش ‎کننده‎ ها در کلاس حریق B نه تنها آتش را مهار نمی‌کنند، بلکه باعث شناور شدن آتش روی آب خواهند شد که منجر به انتقال آتش به سایر نقاط می‌ شود.

روغن‌ های داغ در کلاس حریق نوع F نیز هنگام برخورد با آب باعث انتشار و تشدید آتش می‌ شوند. بنابراین نتیجه می‌ گیریم که برای هر نوع آتش‌سوزی باید حتما از کپسول مناسب همان حریق استفاده کنیم.

علت انفجار کپسول آتش‌ نشانی

انفجار کپسول فقط مخصوص نوع خاصی از کپسول نیست. احتمال انفجار و تخلیه همه کپسول‌ ها به دلیل گاز موجود در آنها بر اثر تغییر فشار هوا، ضرب‌ خوردگی و پوسیدگی وجود دارد.

همه سیلندر های آتش‌ نشانی به دلیل قدرت پاشش بالا، حاوی گاز هستند و به این شیوه به راحتی مواد داخل کپسول را به روی حریق انتقال می‌ دهند.

مانومتر یا فشارسنج کپسول باید چه درجهای را نشان بدهد؟ همان‌طور که از نام فشارسنج یا مانومتر پیداست مورد استفاده آن آگاهی یافتن از فشار گاز داخل سیلندر است.

سه بخش تشکیل دهنده فشارسنج‌ها

بخش اول

در صورتی که مانومتر فشار گاز بین ۰ تا ۱۱ بار را نشان بدهد زمان شارژ کپسول است و باید به مراکز معتبر  شارژ مراجعه کنیم.

بخش دوم

اگر نشانگر در این بخش، شارژ بیش از حد را نشان بدهد، یعنی بین ۱۸.۵۰ تا ۲۸ بار، باید به مراکز شارژ و بررسی کپسول مراجعه کنیم، زیرا انفجار و یا تخلیه گاز کپسول محتمل است.

بخش سوم

این بخش، نشانگر شارژ مجاز و درست کپسول است. این محدوده که بین ۱۱ تا ۱۸.۵۰ بار است را بخش سبز و یا مجاز می‌ گویند.

مقاله پیشنهادی:ظرفیت کپسول آتش‌ نشانی چقدر است؟”

با توجه به اطلاعات بالا نتیجه می‌ گیریم یکی دیگر از دلایل انفجار کپسول آتشنشانی تنظیم نبودن فشار گاز کپسول است. از دیگر دلایل انفجار کپسول آتش ‎نشانی می‎توان به ضرباتی که به سیلندر وارد می‌شود و شرایط نامناسب نگهداری آن اشاره کرد.

منفجر شدن کپسول آتش‌نشانی

چطور می‎ توانیم مانع انفجار کپسول آتش نشانی شویم؟

یک علت انفجار کپسول آتش ‎نشانی پوسیدگی بدنه سیلندر است. پوسیدگی تنها برای کپسول‎ های CO2 اتفاق نمی‎افتد. فولاد بودن بدنه سیلندر علت اصلی پوسیدگی کپسول‎ ها است.

این فلز بر اثر برخورد با رطوبت دچار پوسیدگی خواهد شد که این مسئله باعث آسیب دیدن بدنه سیلندر می‎ شود. مراجعه به مراکز معتبر تعمیر و شارژ کپسول تنها راه حل این مشکل است. این مراکز با تعمیر کپسول شما آن را مجددا قابل استفاده می ‎کنند. همچنین خطرات ناشی از انفجار نیز با این کار از بین خواهد رفت.

درجه حرارت و شرایط مناسب نگهداری کپسول

کپسول‎ های آتش ‎نشانی را باید در دمای بین ۴۰- درجه تا ۱۲۰ درجه فارنهایت نگهداری کنیم، تا از عملکرد مناسب آن‎ها مطمئن باشیم. نگهداری از این کپسول‎ها در دمای زیر ۴۰- درجه ترک خوردن شیلنگ‎ ها و دریچه‎ ها را در پی خواهد داشت و بنا به نوع کپسول امکان یخ‎ زدگی نیز وجود دارد.

از طرف دیگر، دمای بالا نیز به کپسول‎ های آتش ‎نشانی آسیب خواهد زد. طول عمر کپسول ‎هایی که در دمای بیش از ۱۲۰ درجه نگهداری شوند، کمتر خواهد بود. واشرهای موجود دراین  سیلندرها خراب می‎ شود و زمان تخلیه نیز ممکن است کوتاه شود.

سخن نهایی

کپسول ‎های آتش ‎نشانی در مهار آتش ‎سوزی‎ های کوچک راهی مطمئن و آسان هستند، اما گاهی رعایت نکردن نکات ایمنی باعث می شود همین ابزار مفید هم خطرآفرین شوند. این خاموش‎ کننده ‎ها بر حسب نوع آتشی که قرار است مهار کنند انواع مختلفی دارند، که باید در انتخاب کپسول مناسب با توجه به نوع آتش بسیار دقت کرد. استفاده از یک کپسول سالم و مناسب می ‎تواند از بروز خطرات جانی و مالی جلوگیری کند، سایت یونکس ارائه کننده ابزار و وسایل ایمنی یکی از راه‎ های مطمئن و آسان برای خرید کپسول‎ آتش ‎نشانی است. در این مقاله دلایل انفجار و دیگر خطرات کپسول آتش ‎نشانی را بررسی کردیم.

۴.۷/۵ - (۷ امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.