کپسول آتش نشانی از چه موادی تشکیل شده؟

- Advertisement -

مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی، انواع خاموش کننده ­ها هستند. این کپسول­ ها با استفاده از مکانیزمی که دارند مواد خاموش کننده را روی آتش پخش می­کنند. مواد بدنه کپسول آتش نشانی نیز تاثیر گذاری بالایی روی حمل و نگهداری مواد خاموش کننده خواهد داشت.

از این رو در ادامه به معرفی و بررسی انواع مواد کپسول آتش نشانی و همچنین مواد خاموش کننده آن­ها خواهیم پرداخت. شما عزیزان نیز با مراجعه به سایت یونکس می­توانید انواع کپسول آتش نشانی را خریداری نمایید.

مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی

کپسول­های آتش نشانی باید توانایی خاموش کردن انواع موادی که دچار حریق شده­اند را داشته باشند. این به آن معنا است که مواد خاموش کننده مختلفی در کپسول­های آتش نشانی استفاده خواهد شد. دلیل این کار نیز حفظ ایمنی و انجام درست عملیات اطفاء حریق است. چرا که موادی که برای خاموش کردن مایعات دچار حریق شده مناسب است، برای فلزات دچار حریق شده مناسب نخواهد بود و حتی ممکن است باعث شدید شدن آتش‌سوزی نیز شود.

انواع مواد کپسول آتش نشانی

در ادامه به معرفی انواع مواد کپسول آتش نشانی خواهیم پرداخت.

کپسول آتش نشانی گازی

یکی از مواد خاموش کننده که در کپسول­های آتش نشانی مورد استفاده قرار می­گیرد، گاز است. در این نوع کپسول از گاز کربن دی اکسید و هوای خشک به عنوان خاموش کننده بهره می­برند. نحوه کارکرد این نوع کپسول آتش نشانی با دیگر کپسول ­ها کمی متفاوت است. هنگام استفاده از این نوع کپسول به هیچ عنوان نباید به شلنگ تخیله آن دست بزنید. شلنگ، هنگام تخیله بسیار سرد خواهد شد، لمس آن می­تواند سبب ایجاد سوختگی شدید شود.

نکته­ای مهم که باید راجع به مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی گازی بدانید آن است که این مواد بر پایه هوا کاربرد دارند. اگر به جای هوا در کپسول از آب استفاده شود هنگام تخلیه، آب به طور کامل یخ می­زند و کپسول از کار می­افتد.

سر کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی پودر شیمیایی

انواع مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی پودری شامل پودر­ های بی کربنات سدیم یا همان جوش ­شیرین، بی کربنات پتاسیم، کلرید پتاسیم، مانکس و فسفات آمونیم است.

بی کربنات سدیم:

اولین پودر شیمیایی مورد بررسی بی کربنات سدیم خواهد بود. این پودر با خفه کردن حریق و ساخت هاله­ای از دی اکسید کربن سبب خاموش شدن آتش می­گردد.

کلرید پتاسیم:

کلرید پتاسیم پودری است، که خورندگی بالایی دارد. همچنین ماده اصلی مورد استفاده در این نوع کپسول آتش نشانی نمک است.

بی کربنات پتاسیم:

از این نوع پودر به دو شکل در کپسول­های آتش نشانی استفاده می­شود. یکی به شکل بی کربنات پتاسیم ساده و دیگری به شکل بی کربنات پتاسیم بر پایه اوره. هر دو نوع این پودر نیز برای اطفاء حریق مایعات اشتعال پذیر مناسب خواهند بود.

مانکس:

یکی از بهترین خاموش کننده­ های پودری نوع مانکس است. این نوع پودر با ترکیب اوره و بی کربنات تولید می­شود. این نوع پودر در برخورد با حرارت به ذرات کوچک­تری تبدیل خواهد شد و همین امر سبب تاثیر گذاری بیشتر این پودر خواهد بود.

فسفات آمونیوم:

یکی دیگر از پودر­ هایی که قدرت خورندگی بسیار بالایی دارد، فسفات آمونیوم است. این پودر به عنوان پودری خشک و شیمیایی شناخته می­شود. این نوع کپسول آتش نشانی مناسب خاموش کردن مواد جامد، مایع و گاز قابل اشتعال است.

مواد بدنه کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی آبی

یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی، آب است. کپسول­ هایی که از آب به عنوان مواد خاموش کننده استفاده می­کنند، مناسب استفاده در مناطق گرم هستند و از آن­ها برای خاموش کردن حریق کاغذ و چوب مورد استفاده می­کنند.

کپسول آتش نشانی فوم

این نوع کپسول آتش نشانی از کف یا فوم به عنوان مواد خاموش کننده استفاده می­کند. کف یا فوم با خفه کردن آتش باعث خاموش شدن آن خواهد شد.

نکته­ای که باید بسیار به آن توجه داشت این است که نوع دیگری خاموش کننده در کپسول­ های آتش نشانی وجود دارد که با استفاده از گاز متان و اتان باعث اطفاء حریق خواهد شد اما این نوع خاموش کننده آسیب­های فراوانی را به محیط زیست وارد می­کند و استفاده از آن در موارد غیر اضطراری پیشنهاد نمی­شود.

مقاله پیشنهادی: بهترین کپسول آتش‌ نشانی برای منزل

مواد بدنه کپسول آتش نشانی

مواد بدنه کپسول آتش نشانی معمولا از جنس فلز خواهد بود. چرا که این ابزار باید مقاوم در برابر خورندگی یا آسیب­های احتمالی باشد. اما قطعات کپسول­های آتش نشانی از مواد مختلفی نظیر پلاستیک­های مقاوم ساخته شده­ اند.

با این حال مواد بدنه کپسول آتش نشانی دریایی با دیگر کپسول­ ها متفاوت است. این نوع کپسول از سیلندر­ های فولادی با روکش لعابی پخته شده، اهرم­های فولادی ضد زنگ و گیج­ های فشار از جنس برنج بهره می­برد. دلیل استفاده از این مواد در تولید چنین کپسولی آن است که در دریا کپسول­ ها باید در برابر حرارت نور خورشید، آب دریا و خورندگی نمک نیز مقاوم باشند.

اجزاء تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی

مخزن فولادی:

همانطور که از نام این قطعه پیدا است. این قطعه وظیفه ذخیره‌سازی خاموش کننده­ ها را دارد اما موادی که سبب خارج شدن خاموش کننده می­شوند نیز در این قسمت قرار خواهند داشت. این قطعه به قطعات دیگری نظیر شیر خروج، راه ارتباطی با لوله و دهانه خروجی متصل است.

شیر خروج:

این قطعه وظیفه تنظیم کردن مقدار خروج مواد خاموش کننده از مخزن را دارد. به نوعی می­توان این قطعه را یکی از مهم­ترین قطعات در کپسول آتش نشانی دانست.

نازل یا شلنگ:

این قطعه نیز یکی دیگر از مهم­ترین قطعاتی است که در کپسول آتش نشانی به کار می­رود. این قطعه وظیفه تنظیم جهت خروج مواد خاموش کننده را از مخزن به عهده خواهد داشت.

کلام آخر

کپسول­های آتش نشانی یکی از مهم­ترین ابزار­های امنیتی هستند. مواد بدنه کپسول آتش نشانی را اغلب فولاد و یا همان فلزات تشکیل می‌دهند. اما مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی و خاموش کننده آنها متفاوت است.

انواع مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی شامل فلزات و مواد خاموش کننده خواهد بود. شما می‌ توانید با مراجعه به سایت یونکس به بانکی از اطلاعات راجع به ابزار آلات از جمله کپسول‌ های آتش‌ نشانی دسترسی داشته باشید. همچنین اگر قصد خرید هرگونه ابزاری را دارید می­توانید با چند کلیک ساده آن را از یونکس خریداری کنید.

۴.۱/۵ - (۷ امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.