مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی پودری

- Advertisement -

مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی پودری طیف وسیعی از خاموش کننده ها را در بر میگیرد که سبب تبدیل شدن این نوع کپسول آتش نشانی به یکی از پرکاربردترین ابزارهای اطفاء حریق و آتش نشانی در ایران شده است. مواد استفاده شده در این نوع کپسول تاثیرات فراوانی بر محیط خواهند داشت.
برخی از مضرات پودر آتش نشانی از دید افراد پنهان میماند. با این حال این مضرات تاثیرات مستقیمی بر محیط میگذارند. شاید تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و CO2 را می توان در نحوه تاثیر گذاری آنها بر محیط یافت. شما میتوانید کپسول آتش نشانی پودری را از سایت لوازم ایمنی و آتش نشانی یونکس تهیه نمایید.

مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی پودری چیست؟

در کپسولهای آتش نشانی از پودر های مختلفی به عنوان خاموش کننده استفاده میکنند. این پودر ها با تاثیر گذاری روی آتش و یا خفه کردن آن سبب اطفاء حریق خواهند شد. نکته ای که لازم خواهد بود راجع به پودر-های خاموش کننده بدانیم آن است که این پودر ها به دو شکل پودر شیمیایی و پودر خشک در کپسولهای آتش نشانی مورد استفاده قرار میگیرند.

پودر شیمیایی

برای استفاده از پودر شیمیایی در کپسولهای آتش نشانی لازم است به این گرد ها مقداری مواد شیمیایی دیگر اضافه شود. این مواد سبب خواهند شد که پودرها در اثر گرما و رطوبت از بین نروند. برخی از پودر های شیمیایی موجود در کپسولهای آتش نشانی عبارت اند از :

بی کربنات پتاسیم

از این نوع پودر برای اطفاء حریق مواد نفتی استفاده می شود. نکته¬ قابل توجه که باید راجع به این نوع پودر بدانیم آن است که این پودر به دو شکل در کپسولهای آتش نشانی مورد استفاده قرار میگیرد. بی کربنات پتاسیم در حالت عادی و بی کربنات پتاسیم بر پایه اوره، انواع مختلف این پودر هستند.

کلرید پتاسیم

یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی پودری، کلرید پتاسیم است. از این خاموش کننده به صورت نمک در کپسول آتش نشانی استفاده می¬شود. یکی از مهمترین ویژگیهای این نوع پودر قدرت خورندگی بالا آن است که میتواند بر محیطی که دچار حریق، تاثیر گذار باشد.

مانکس

مانکس یکی از تاثیر گذارترین مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی پودری است. این نوع پودر در برخورد با حرارت به ذره های کوچکتری تجزیه میشود. این امر سبب تاثیر گذاری بیشتر این پودر در اطفاء حریق خواهد شد.

بی کربنات سدیم

از این نوع پودر برای خاموش کردن حریق مایعات و گازهای قابل اشتعال استفاده میشود. این پودر برای اطفاء حریق، هاله ای از دی اکسید کربن را به دور آتش میسازد، تا حریق به طور کامل خاموش شود.

کپسول آتش نشانی پودری

 

پودر خشک

از پودر خشک برای خاموش کردن فلزات قابل اشتعال استفاده میشود. این نوع پودر با گرد هایی که در کپسول-های آتش نشانی مورد استفاده قرار میگیرد متفاوت است. در ادامه به معرفی یکی از پرکاربردترین پودر های خشک خواهیم پرداخت.

فسفات آمونیوم:

یکی از مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی پودری، فسفات آمونیوم است. فسفات آمونیوم را به عنوان یکی از پرکاربردترین پودر های خاموش کننده خشک میشناسند. از این نوع پودر برای خاموش کردن گازها، جامد ها و مایعات قابل اشتعال استفاده می شود.

مقاله پیشنهادی: معرفی انواع کپسول آتش‌ نشانی

نکاتی که لازم خواهد بود راجع به این نوع پودر بدانیم آن است که این پودر قدرت خورندگی بسیار بالایی دارد. از این رو هنگام استفاده از کپسول آتش نشانی فسفات آمونیوم باید تاثیر گذاری آن بر محیط را نیز در نظر داشت. همچنین به دلیل کاربرد فراوانی که این نوع پودر دارد، به آن پودر چند حالته نیز می گویند.

 

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و CO2

برای درک بهتر تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و CO2 یا همان گازی بهتر است به روش کارکرد آنها آشنایی داشته باشیم. کپسولهای آتش نشانی CO2 از کربن دی اکسید به عنوان خاموش کننده استفاده میکنند. کربن دی اکسید به صورت مایع در مخزن کپسولهای آتش نشانی ذخیره میشود.

هنگام خروج این ماده خاموش کننده از کپسول آتش نشانی، کربن دی اکسید مایع تبدیل به گاز میشود. یکی از تغییراتی که شامل بدنه کپسول های آتش نشانی حاوی این ماده شده، آن است که از لوله خروجی به شکل قیفی یا شیپوری در این کپسول ها استفاده میشود.

نکته دیگر که باید راجع به این نوع کپسول در نظر داشته باشید آن است که هنگام استفاده از این نوع کپسول آتش نشانی برای اطفاء حریق، شلنگ خروجی آن به شدت سرد خواهد شد تا جایی که لمس آن توسط پوست سبب ایجاد سوختگی و یخ زدگی میشود.

کپسول آتش نشانی پودری کوچیک

مضرات پودر کپسول آتش نشانی چیست؟

پودر استفاده شده در کپسولهای آتش نشانی، سمی نیستند. با این حال تاثیرات فراوانی را روی افراد و محیط دارند. برخی از این تاثیرات که اغلب از مضرات پودر کپسول آتش نشانی هستند، عبارت اند از:

هنگام استفاده از این نوع کپسول آتش نشانی باید حتما ماسک زده باشید. همانطور که ذکر شد این مواد سمی نیستند اما ورود این مواد به حلق و دهان باعث ایجاد قرمز شدگی، ورم و درد در این ناحیه از بدن خواهد شد. نکته حائز اهمیت دیگر راجع به پودر شیمیایی آن است که تنفس آن سبب ورود این مواد به ریه خواهد شد، در این صورت فرد نمیتواند به درستی نفس بکشد و باید سریعا به بیمارستان منتقل شود.

بعد از اطفاء حریق گرد های مواد شیمیایی در محیط تاثیر گذار خواهند بود. هنگامی که آتش به طور کامل خاموش شد و محیط به شکلی امن در آمد، بهتر است محیط از این غبارها تمیز شود. در ضمن این مواد اگر با قسمتی از پوست در تماس باشند، باعث تحریک و تورم آن قسمت خواهند شد.

کلام آخر

با اینکه مضرات پودر کپسول آتش نشانی بسیار است اما همچنان یکی از بهترین مواد برای اطفاء حریق هستند. با این اوصاف میتوان تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و CO2 را در نوع کاربری، مضرات و تاثیر گذاری آنها بر محیط دانست. با این حال مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی پودری همواره در حال تغییر هستند تا مضرات آن کاهش و کاربری آن افزایش یابد.

Rate this post
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.