آیا کپسول آتش نشانی co2 نیاز به شارژ دارد؟

- Advertisement -

کپسول آتش‌ نشانی به عنوان یک وسیله مهار آتش امروزه نسبت به سایر سیستم‌ های ضد آتش محبوبیت بالاتری دارد. این کپسول‌ ها شامل انواع گوناگونی می‌ شوند: شیمیایی خشک، شیمیایی خیس، کربن دی اکسید (co2)، آب و فوم، که هر کدام دارای کاربرد خاصی هستند و برای خاموش کردن نوع خاصی از مواد قابل اشتعال مناسب هستند. شما می‎توانید از طریق سایت یونکس به راحتی و در زمانی کوتاه اقدام به خرید این کپسول‌ ها کنید. برای خاموش کردن آتش‌ های نوع (ب) و (ث) باید از کپسول آتش ‎نشانی کربن دی اکسید (CO2) استفاده کرد. اما برای مهار آتش‌ های نوع (آ) این نوع از کپسول غیر کاربردی است. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی در مورد زمان شارژ کپسول آتش نشانی co2 در اختیار شما قرار بدهیم. لطفا ما را تا پایان همراهی کنید.

مدت زمان تخلیه کپسول آتش نشانی

طول مدت زمان تخلیه کپسول‌های آتش‌نشانی بستگی به نوع کپسول و ظرفیت آن دارد. برای کپسول‌های حاوی کف شیمیایی، معمولاً طول مدت زمان تخلیه بین ۲۰ تا ۹۰ ثانیه است. این کپسول‌ها با انتشار شیمیایی خاص، آتش را خاموش می‌کنند.

در مورد کپسول‌های حاوی کف مکانیکی، طول مدت زمان تخلیه معمولاً بین ۶۰ تا ۱۲۰ ثانیه است. این کپسول‌ها با فشار مکانیکی از طریق کفی خاص ضد احتراق، آتش را خاموش می‌کنند.

از کجا متوجه بشیم کپسول آتش نشانی به شارژ شدن نیاز دارد؟

برای اینکه بدانید کپسول آتش نشانی نیاز به شارژ شدن دارد یا خیر به موارد زیر توجه فرمایید.

درجه یا مانومتر کپسول باید در محدوده مشخص شده (معمولاً روی منطقه سبز رنگ) قرار داشته باشد. اگر درجه خارج از محدوده است یا مانومتر خراب است، نشانگر نیاز به شارژ مجدد است.

بدنه کپسول، اهرم و پلمپ باید سالم و بدون آسیب باشند. اگر هر یک از این قسمت‌ها دچار مشکل یا آسیب شده است، نیاز به تعمیر یا تعویض و شارژ مجدد کپسول وجود دارد. هر بار که از کپسول استفاده می‌کنید، حتماً باید آن را شارژ مجدد کنید. حتی اگر از کپسول فقط با یک فشار کوچک استفاده شده است، نیاز به شارژ مجدد و تعویض کپسول وجود دارد. اگر کارت شارژ کپسول را ندارید و تاریخ انقضای کپسول آتش‌نشانی نامعلوم است، باید آن را برای تست و شارژ به مرکز معتبر آتش‌نشانی ارسال کنید.

زمان شارژ کپسول آتش نشانی co2

کپسول co2 یا کربن دی اکسید در دو صورت نیاز به شارژ دارد:

اگر کپسول آتش‌ نشانی را به طور کامل یا اندکی مورد استفاده قرار دادید، باید توجه داشته باشید که کپسول آتش‌ نشانی co2 شما دیگر غیرقابل استفاده شده و برای استفاده دوباره از آن باید اقدام به شارژ آن کنید.

همچنین اگر در تست هیدرواستاتیک که بر طبق قوانین آتش‌ نشانی هرچند سال (معمولا سه سال یکبار) انجام می‌ شود، مشخص شد که نیاز به شارژ مجدد کپسول است، باید فورا جهت شارژ اقدام کنید.

اهمیت شارژ به موقع کپسول آتش‌نشانی co2

اگر در زمینه شارژ کپسول آتش‌ نشانی co2 مهارت کافی ندارید، به هیچ وجه خودتان این کار را انجام ندهید و برای شارژ از افراد متخصص کمک بگیرید. برای اینکه در دفعات بعدی از کپسول با بیشترین بازدهی و کیفیت استفاده کنید، باید در زمان مناسب و درست کپسول‌ های آتش‌ نشانی خود را شارژ کنید.

استفاده نکردن از کپسول به مرور باعث می‌شود کارآیی آن از بین برود و هنگامی که می‌خواهیم دوباره از کپسول استفاده کنیم فشار خوبی نداشته باشد.

همچنین اگر شما مقدار کمی از کپسول را استفاده کرده‌اید و به امید اینکه مقدار بیشتر کپسول هنوز باقی مانده است آنرا کنار گذاشته‌اید تا در حوادث احتمالی آینده استفاده کنید، باید به شما بگوییم که کپسول را باید حتما تست کنید، چون احتمال دارد کپسول دیگر قابل استفاده نباشد.

اگر می‌خواهید در هنگام آتش‌سوزی نهایت استفاده را از کپسول آتش‌ نشانی co2 بکنید، حتما باید به موقع اقدام به شارژ کپسول‌ها کرده باشید. در صورتی که کپسول‌ها به موقع شارژ نشوند، احتمال دارد کپسول به خوبی آتش را مهار نکند و همچنان زبانه‌های آتش شعله‌ور باشد.

به همین خاطر لازم است، در شارژ به موقع کپسول‌ها دقت زیادی به خرج داد. بهتر است تمام اعضای خانواده از اهمیت این مسئله خبر داشته باشند و به صورت دوره‌ای اقدام به تست آن کنند، تا اطمینان حاصل شود که کپسول در نهایت کیفیت خود همچنان قابلیت استفاده را دارد.

زمان شارژ کپسول آتش نشانی co2

زمان شارژ کپسول چه مواردی را باید رعایت کرد

زمان شارژ کردن کپسول‌های آتش‌نشانی به موارد زیر بستگی دارد و باید آنها را رعایت کنید:

  •       راهنمایی تولید کننده: هر نوع کپسول آتش‌نشانی، دارای راهنمایی‌های خاصی برای شارژ کردن است.که می‌توانید از آن برای شارژ کپسول استفاده کنید.
  •       تاریخ انقضا: تاریخ انقضای کپسول آتش‌نشانی نیز تاثیر بسزایی در زمان شارژ آن دارد. اگر کپسول منقضی شده است، باید آن را تعویض کنید و از کپسول جدید استفاده کنید.
  •       نوع و سایز کپسول: نوع و سایز کپسول آتش‌نشانی نیز در زمان شارژ آن تاثیر دارد. برخی از کپسول‌ها نیاز به شارژ مکرری دارند در حالی که برخی دیگر می‌توانند برای مدت طولانی‌تری شارژ شده باقی بمانند.
  •       شرایط محیطی و استفاده: شرایط محیطی و نحوه استفاده از کپسول نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال، در محیط‌های با رطوبت بالا، در دماهای بسیار گرم یا سرد، در فواصل زمانی کوتاه تری نیاز به شارژ مجدد است.

تاریخ مصرف کپسول آتش‌ نشانی co2

در این قسمت اطلاعاتی در مورد تاریخ مصرف کپسول آتش نشانی co2 برای شما جمع ‎آوری کرده ‎ایم که پیشنهاد می‎ کنیم آن را مطالعه کنید

 در خاموش‌ کننده‌ های co2 برعکس خاموش‌ کننده‌ هایی که تحت فشار گاز قرار دارند، پس از استفاده از کپسول، در زمان‌ های بعدی هم امکان استفاده از آن وجود دارد و کپسول تا زمان تخلیه کامل نیاز به شارژ مجدد ندارد. البته در صورتی که مشکلات دیگری مانند ضربه‌ خوردگی در بدنه آن به وجود نیامده باشد.

درج تاریخ انقضاء روی این نوع خاموش‌ کننده‌ ها به این منظور است که خاموش‌ کننده باید در تمام ایام پر از محتویات باشد.

کپسول‌ های آتش‌ نشانی co2 حاوی دو سوم ماده اطفایی (مایع گاز co2) و یک سوم گاز co2 هستند و به محض فشردن دستگیره خاموش‌ کننده، مایع مجددا به گاز تبدیل می‌ شود و به دلیل اضافه نشدن مواد دیگری به داخل این نوع سیلندر احتمال فساد آن وجود ندارد.

شارژ کپسول آتش نشانی

مراحل شارژ کپسول آتش نشانی

 

مراحل شارژ کپسول آتش نشانی عموماً عبارتند از:

۱. بررسی و عیب‌یابی بدنه کپسول: در این مرحله، بدنه کپسول بررسی می‌شود تا از عدم وجود هر گونه آسیب، ترک، یا نشتی مطمئن شوید. در صورت وجود هرگونه مشکل، باید آن را تعمیر و رفع کنید.

۲. نظافت کپسول: برای شارژ کپسول، بدنه آن باید کاملاً تمیز و خشک باشد. لایه‌های زنگ زده، آلودگی و ذرات معلق را باید از روی بدنه کپسول تمیز کنید.

۳. پرکردن کپسول آتش‌نشانی: در این مرحله، مواد پرکننده به کپسول اضافه می‌شوند. مواد پرکننده شامل پودر کپسول آتش‌نشانی است که بسته به نوع و کاربرد کپسول، ترکیبات مختلفی دارد.

 

انواع کپسول آتش نشانی و کاربرد آنها

 

کپسول آتش‌نشانی یکی از وسایل حیاتی و ضروری برای مقابله با حوادث آتش‌سوزی محسوب می‌شود. این خاموش‌کننده قابل‌حمل، از ترکیبات مختلفی تشکیل شده است و می‌تواند در مواجهه با انواع آتش‌سوزی‌ها مؤثر باشد. انواع کپسول آتش نشانی:

 

  •   کپسول‌های پودر آتش‌نشانی (Dry Chemical Capsules): این نوع کپسول‌ها از پودرهای آتش‌نشانی متشکل از ترکیبات شیمیایی مختلف تشکیل شده‌اند. پودرهای آتش‌نشانی معمولاً از سولفات آمونیوم، سولفات پتاسیم یا سولفات سدیم تشکیل شده‌اند و برای خاموش کردن آتش‌های کلاس A، B، C و E مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

  •   کپسول‌های کربن دی‌اکسید (Carbon Dioxide Capsules): این نوع کپسول‌ها از گاز کربن دی‌اکسید (CO2) به عنوان خاموش کننده استفاده می‌کنند. گاز CO2 با ایجاد یک محیط بدون اکسیژن در نزدیکی آتش، باعث خاموش شدن آتش می‌شود. این کپسول‌ها برای خاموش کردن آتش‌های کلاس B و C مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

  •   کپسول‌های آبی (Water Capsules): این نوع کپسول‌ها معمولاً حاوی آب یا محلول‌های آبی به عنوان خاموش کننده هستند. آب با از بین بردن حرارت و خنک کردن سطح آتش، آتش را خاموش می‌کند. این کپسول‌ها عمدتاً برای خاموش کردن آتش‌های کلاس A مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

·   کپسول‌های خاکستری (Wet Chemical Capsules): این نوع کپسول‌ها حاوی محلول‌های شیمیایی خاصی هستند که با تماس با آتش، ایجاد واکنش شیمیایی می‌کنند و آتش را خاموش می‌کنند. این کپسول‌ها به عنوان خاموش کننده آتش‌های کلاس F (آتش‌های روغنی و چربی) استفاده می‌شوند.

مقاله پیشنهادی: معرفی انواع کپسول آتش‌ نشانی

مزایای کپسول آتش‌ نشانی co2

آگاهی از طبقه‌بندی های مختلف آتش به ما کمک می‌کند درک بهتری از اینکه از کدام نوع کپسول آتش‌ نشانی باید در مواقع اضطراری استفاده کنیم، داشته باشیم.

از کپسول آتش‌ نشانی co2 برای آتش‌سوزی های کلاس B مایعات و گازهای قابل‌ اشتعال و آتش‌سوزی کلاس C الکتریکی با انرژی میتوان استفاده کرد. کپسول‌ های آتش‌ نشانی co2 حاوی گاز دی اکسید کربن غیرقابل اشتعال هستند. این کپسول را می‌ توانیم به راحتی با عدم وجود فشارسنج تشخیص بدهیم.

در این خاموش‌ کننده فشار به اندازه‌ ای زیاد است که ممکن است هنگام تخلیه تکه‌ های یخ خشک از سری آن خارج شود. درست مثل کپسول آتش‌ نشانی معمولی ABC ، ضروری است که این کپسول را هم با متد P.A.S.S. استفاده کنیم.

شارژ کپسول آتش نشانی co2

کپسول آتش‌ نشانی دی اکسید کربن (CO2) دستگاهی فعال در مهار آتش و قابل حمل است، که با خارج کردن دی اکسید کربن، روی آتش کار می کند. این دستگاه برای خاموش کردن آتش‌ هایی که منبع سوخت آنها مایع یا گاز قابل اشتعال است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کپسول‌ های co2 از متداول‌ ترین انواع کپسول آتش‌ نشانی هستند و در مواقعی که کپسول‌ های آتش‌ نشانی قدیمی آب و فوم و یا کپسول‌ های شیمیایی مناسب نیستند از این نوع کپسول استفاده می‌ شود. به این کپسول‌ ها به دلیل اینکه پس از اتمام استفاده، هیچ اثری در محل باقی نمی ‎گذارند، خاموش‌ کننده تمیز هم می‌گویند.

سخن نهایی

از مهم‎ترین و پرکاربردترین ابزار در مهار آتش، کپسول‎ های آتش ‎نشانی هستند که امروزه نصب آن‎ها در منازل و مدارس و ساختمان ‎های مختلف و همچنین نگهداری ایمن و سرویس آن‎ها امری ضروری است. سایت یونکس با تجربه درخشان در فروش ابزار و وسایل ایمنی یکی از راه ‎های خرید آنلاین و سریع کپسول آتش نشانی CO2 است.

در این مقاله اطلاعاتی درباره زمان شارژ کپسول آتش ‎نشانی co2 در اختیار شما قرار دادیم و همچنین قابل شارژ بودن کپسول آتش‎ نشانی co2 و تاریخ مصرف آن را بررسی کردیم.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.