حداقل و حداکثر ارتفاع استاندارد استفاده از کمربند ایمنی

- Advertisement -


خطر همیشه در کمین کسانی است، که در ارتفاع کار می‌ کنند. سقوط از ارتفاع کم، آسیب‌ های جزیی و یا شکستگی قسمت‌‌ هایی از بدن را درپی دارد، اما در صورت سقوط از ارتفاع زیاد، خطر مرگ فرد را تهدید می‌ کند. ابزار مهارکننده‌ ای که باعث کاهش خطر سقوط می‌ شود.

کمربند ایمنی کار در ارتفاع است. سایت یونکس این امکان را برای شما فراهم کرده که ضمن بررسی قیمت‌ ها و کسب اطلاعات درباره ابزار ایمنی، محصولات با کیفیت را به صورت آنلاین خریداری کنید. در این مقاله علاوه بر بررسی اصول کلی کار در ارتفاع، پیرامون ارتفاع استاندارد استفاده از کمربند ایمنی هم توضیحاتی خواهیم داد.

آشنایی با انواع کمربند ایمنی کار در ارتفاع

به طور کلی منظور از کار در ارتفاع اعمالی است که در ارتفاعی بیش از دو متر از سطح مبنا انجام شود. در واقع حداقل ارتفاع استفاده از کمربند ایمنی، ارتفاع دو متر است. در ادامه با انواع این کمربند و عملکرد آن آشنا خواهیم شد.

کمربندهای ایمنی کار در ارتفاع دو دسته هستند:

کمربند سیم بانی

این کمربند بسیار ساده، دور کمر فرد را می‌ گیرد. کمربند سیم بانی اغلب مورد استفاده تکنسین‌‌ های اداره برق، قرار می‌ گیرد. در صورت سقوط شخص در حین کار، این کمربند از ناحیه کمر او را نگه‌ می‌ دارد تا بتواند دوباره در محلی مطمئن مستقر شود.

تولیدکنندگان روی کمربندهای سیم بانی برای متصل کردن تجهیزات احتمالی کار در ارتفاع، قسمت‌ هایی تعبیه‌ کرده‌ اند، تا به حمل اشیا اضافی نیازی نباشد. این کمربند با کسب تمام استانداردهای لازم، مناسب کار در ارتفاعات بلند است.

مقاله مرتبط:تفاوت هارنس و کمربند ایمنی در چیست؟

کمربند هارنس

هارنس تقریبا تمام بدن را می‌ پوشاند. این کمربند ایمنی که از ترکیبات پلیمری و الیاف تولید شده‌، بسیار با کیفیت و مقاوم است. هارنس از کتف‌‌ ها تا ران پا را پوشش می‌ دهد. طناب کمربند هارنس از بین دو کتف، روی سینه و پشت کمر وصل شده است. بنابراین فشار وارده، هنگام سقوط، بین سینه و ران پاها و شانه‌ ها و تنه تقسیم می‌‌شود.

کار در ارتفاع با استفاده از کمربند ایمنی

شما می ‎توانید از طریق سایت یونکس اقدام به خرید آنلاین انواع کمربند ایمنی کار در ارتفاع و دیگر ابزار ایمنی کنید. همچنین در این سایت می‌ توانید قیمت‌ ها را بررسی کنید و درباره ابزار مورد نظرتان اطلاعاتی مفید کسب کنید.

ارتفاع استاندارد استفاده از کمربند ایمنی کار در ارتفاع

بیش از یک‌ پنجم حوادث منجر به مرگ یا قطع‌ نخاع، در ارتفاع اتفاق می‌ افتد. استفاده نکردن از وسایل ایمنی یا ندانستن طرز صحیح استفاده از آنها، دلیل بیش از نود درصد حوادثی است که در حین کار پیش می‌ آید.

کمربند ایمنی مانع می‌ شود، یک اتفاق به مرگ تبدیل شود. تولید این محصولات با دو هدف انجام می‌ شود، اول: توزیع یکسان نیرو در صورت سقوط، در تمام نقاط بدن، بین ران ها، لگن، سینه و شانه‌ ها و دوم: آزاد بودن تمام اعضای بدن فرد، تا در انجام کار خود دچار مشکل نشود.

طبق توصیه‌ های سازمان استاندارد ایمنی و بهداشت شغلی OSHA در داربست‌ های با ارتفاع بالای ۱۰ فوت یا تقریبا ۳ متر یا در زمان بالابرهای صنعتی، کوهنوردی و… بهتر است از هارنس‌ های تمام بدن استفاده کنیم. همچنین دانستن این نکته برای تمام کارگران الزامی است که اگر با هر نوع هارنسی بیش از پنج دقیقه معلق بمانند، احتمال بروز مشکلات زیاد و حتی کشنده‌ ای وجود دارد.

اصول کلی کار در ارتفاع

سقوط از ارتفاع ۴ تا ۶ فوت یعنی ۱٫۲ تا ۱٫۸ متر ممکن است منجر به حوادث جدی و حتی مرگ افراد شود، از این رو رعایت اصول کلی کار در ارتفاع ضروری است. در ادامه به بیان این اصول می‌ پردازیم. پیش از شروع کار باید از اینکه کارگران ترسی از کار در ارتفاع ندارند و از نظر روحی و جسمی حداقل فاکتورهای لازم برای انجام این فعالیت را دارند، اطمینان حاصل کرد.

 کار در ارتفاع با کمربند ایمنی

باید پیش از شروع کار در ارتفاع، در مجاورت خطوط هوایی برق فشار ضعیف، مراتب را به مسئولین و مراجع زیربط اطلاع بدهیم، تا اقدامات احتیاطی لازم از قبیل قطع جریان، تغییر موقت یا دائم مسیر یا روکش کردن خطوط مجاور ساختمان با لوله‎ های پلی‌اتیلن یا شیلنگ‌ های لاستیکی و نظایر آن را انجام بدهند.

در زمان وقوع باد های شدید با سرعت بیش از ۵۰-۴۰ کیلو متر در ساعت، باید کار در ارتفاع را تعطیل کنیم. کار در ارتفاع، به دلیل امکان برق‌ زدگی به ویژه روی داربست‌ های فلزی، در هنگام وقوع رعد و برق‎ های شدید، ممنوع است. هر گونه عملیات با استفاده از تجهیزات برقی به ویژه جوشکاری برق و همچنین در شرایطی که سطوح کار در اثر ریزش باران لغزنده شده در هنگام بارندگی، غیرمجاز است.

وقتی که محیط عملیات نور کافی ندارد و یا به علت گرد و خاک، مه و یا بارش باران و برف، میزان دید کافی نیست، عملیات کار در ارتفاع باید تعطیل شود. داشتن قدرت دید، حداقل ۱۰/۴ با عینک و یا بدون عینک، برای مجریان عملیات کار در ارتفاع الزامی است.

ارتفاع استاندارد استفاده از کمربند ایمنی

چند نکته ضروری در استفاده از کمربند ایمنی کار در ارتفاع

  • حداقل ارتفاع استفاده از کمربند ایمنی کار در ارتفاع ۲ متر است.
  • قبل از شروع کار تمام قسمت‎ های کمربند شامل سگک، کارابین تسمه‌ ها و سایر قسمت ‎ها را بررسی کنید.
  • از آلوده نبودن کمربند ایمنی کار در ارتفاع به رنگ، روغن و گریس اطمینان حاصل کنید.
  • از وارد کردن ضربه شدید و کشیدن و پرت کردن کمربند ایمنی کار در ارتفاع خودداری کنید.
  • کمربند ایمنی باید خوب روی بدن بسته شود و تاب‎خوردگی نداشته باشد.
  • کار در اتفاع برای افرادی که صلاحیت کار در ارتفاع را نداشته باشند یا از مهارت کافی برخوردار نباشند، ممنوع است.
  • رعایت حداقل و حداکثر ارتفاع استفاده از کمربند ایمنی کار در اتفاع ضروری است.
  • اشیا بسیار سنگین را هرگز به صورت دستی در ارتفاع حمل نکنید.

سخن نهایی

کار در ارتفاع همواره با خطرات فراوانی همراه است، استفاده از ابزار ایمنی مناسب و رعایت اصول کلی کار در ارتفاع می ‎تواند این خطرات را کاهش دهد. کمربند ایمنی کار در ارتفاع یکی از ابزار مهم در حفظ امنیت افرادی است که در ارتفاع کار می‌ کنند. سایت یونکس ضمن فراهم کردن امکان بررسی قیمت‌ ها و اطلاعات درباره ابزار ایمنی، یک راه ساده و مطمئن برای خرید آنلاین انواع کمربند ایمنی کار در ارتفاع است.

در این مقاله درباره حداقل و حداکثر ارتفاع استفاده از کمربند ایمنی و همچنین ارتفاع استاندارد استفاده از کمربند ایمنی کار در ارتفاع اطلاعاتی در اختیارتان گذاشتیم.

۳.۵/۵ - (۸ امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.