حداکثر وزن کلاه ایمنی چقدر است؟

- Advertisement -

کلاه ایمنی یکی از پر کاربردترین ابزارهای محافظتی است. همانطور که می‌دانید کلاه‌های ایمنی وظیفه مراقبت و محافظت از انسان‌ها در برابر خطرات احتمالی را بر عهده دارند که ممکن است هنگام کار، آن‌ها را تهدید کند. از این رو نیاز است که کلاه‌های ایمنی دائما بر سر کارکنان باشند.

کلاه‌های ایمنی باید وزنی متعادل و جنس پوسته‌ای مستحکم داشته باشند. وزن کلاه ایمنی به همراه متعلقات نباید به قدری باشد که سبب ایجاد درد هایی در ناحیه گردن و سر شود از طرفی هم باید از جنسی ساخته شده باشد که در برابر ضربه و فشار مقاوم باشد. در ادامه به معرفی و بررسی استاندارد های وزنی کلاه های ایمنی خواهیم پرداخت.

وزن استاندارد کلاه های ایمنی

کلاه های ایمنی کارگاه‌ها معمولا کلاه هایی سبک وزن هستند. این کلاه‌ها در برابر جریان الکتریسیته عایق هستند و وزن آن‌ها نباید بیشتر از چهارصد گرم باشد. این کلاه‌ها از دو قسمت عامل تعلیق ساز و پوسته خارجی تشکیل می‌شوند. عامل تعلیق ساز با استفاده از چهار یا شش پایه به پوسته خارجی متصل خواهد گردید که در کنار این قطعه، قطعه‌ای ستاره‌ای نقش کاهنده ضربه را در کلاه های ایمنی بازی خواهد کرد.

نکته‌ای مهم که باید به آن توجه داشت این است که کلاه های ایمنی با متعلقاتی چون پیشانی‌بند، چانه‌بند و چنین متعلقاتی، باید وزنی حدود چهارصد تا پانصد گرمی پیدا کنند. در ادامه به معرفی برخی از ویژگی های مهم این کلاه های ایمنی خواهیم پرداخت.

ویژگی های مهم کلاه های ایمنی کارگاهی یا صنعتی

  • حداکثر وزن کلاه های ایمنی صنعتی یا کارگاهی باید بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم باشد.
  • کلاه ایمنی باید از موادی ساخته شده باشد که به راحتی مورد احتراق قرار نگیرد.
  • کلاه های ایمنی باید در برابر ضربه مقاوم باشد و در برابر رطوبت غیرقابل نفوذ باشد.
  • این کلاه¬های استاندارد در کلاس A یا B عایق الکتریسیته خواهند بود.
  • فاصله عامل تعلیق ساز تا پوسته خارجی نیز حداکثر ۳ سانتی‌متر خواهد بود.

همچنین لازم است بدانیم کلاه های ایمنی استاندرد کارگاهی یا صنعتی باید توانایی تحمل جریان برق ۲۰۰۰۰ ولتی را داشته باشد که کاملا به نوع کلاس کلاه‌های ایمنی در ارتباط است. کلاس های کلاه های ایمنی در واقع دسته بندی از آن‌ها هستند که با توجه به ویژگی مقاومتی آن‌ها شکل گرفته‌اند.

کلاس های کلاه های ایمنی عبارت است از:

  • کلاس A: این کلاس از کلاه های ایمنی در برابر ضربه و سوراخ شدگی مقاومت خوبی دارد و می‌تواند عایق جریان الکتریکی تا ۲۲۰ ولت باشد.
  • کلاس B: این نوع کلاه ایمنی برای کارگاه های صنعتی الکتریکی مناسب است چرا که می‌تواند در برابر جریانی تا ۲۰۰۰۰ ولت و شوک الکتریکی مقاومت کند. این کلاس هم مانند کلاس A در برابر ضربه و سقوط اشیا مقاوم است.
  • کلاس C: این کلاس به کلاه های ایمنی، مرتبط می‌شود که در کنار مقاومت در برابر ضربه و سقوط اشیا، راحت‌تر روی سر قرار خواهند گرفت و حس آسودگی بیشتری را به کارکنان خواهند بخشید. این کلاس برای استفاده در محیط هایی که خطرات الکتریکی کارکنان را تهدید می‌کند، مناسب نخواهد بود.
  • کلاس D: این کلاس از کلاه‌ها به کلاه‌های ایمنی نسبت داده می¬شود که در برابر حرارت، ضربه هایی با شدت بالا و شوک های الکتریکی مقاوم باشند. کلاهی که کارکنان آتش نشانی استفاده می‌کنند نمونه‌ای از این کلاس کلاه خواهد بود.

وزن کلاه ایمنی با متعلقات

سبک‌ترین کلاه ایمنی از چه موادی ساخته شده است؟

همانطور که می‌دانیم کلاه های ایمنی از مواد مختلفی ساخته می‌شوند. کلاه‌هایی که از جنس پلی اتیلن ساخته شده اند معمولا وزنی سبک و قیمتی متعادل دارند اما سبک‌ترین کلاه ایمنی نخواهند بود. کلاه‌های ایمنی که از جنس فایبر گلاس ساخته شده‌اند لقب سبک‌ترین کلاه ایمنی را دارند. این کلاه‌ها ضمن داشتن مقاومت کافی در برابر ضربه و همچنین حرارت، یکی از بهترین های بازار کلاه های ایمنی هستند.

کلاه های ایمنی از مواد دیگری چون پلی کربنات و آلومینیوم نیز ساخته می‌شوند که جنس پلی کربنات سنگین‌ترین نوع از این کلاه‌ها خواهد بود. نکته‌ای دیگر که باید به آن توجه داشت این است که بیشتر از نیمی از کلاه‌های ایمنی که در بازار وجود دارند از جنس پلی اتیلن هستند. با این حال شما می‌توانید با مراجعه به سایت یونکس کلاه های ایمنی با وزن مختلف را بررسی کنید و بهترین آن‌ها را به راحتی چند کلیک خریداری نمایید. جهت خرید کلاه ایمنی کلیک کنید.

مقاله مرتبط :کلاه ایمنی چند سایز دارد؟”

استاندارد و تاییدیه هایی برای کلاه های ایمنی

استاندارد EN 50365:

این استاندارد یکی از مهم‌ترین استانداردهای کلاه های ایمنی عایق جریان الکتریکی است. کلاهی دارای چنین استانداردی خواهد بود که در برابر جریان کوتاه مدت ۴۴۰ ولت AC از افراد محافظت کند و در جریان های ۱۰۰۰ ولت AC و ۱۵۰۰ ولت DC مقاومت کاملی از خود نشان دهد.

استاندارد EN 397:

کلاه‌های ایمنی معمولی که در برابر ضربه و فشار مقاومت دارند، از این استاندارد برخوردار خواهند بود. نکته لازم به ذکر آن است که متعلقات کلاه های ایمنی نظیر چانه‌بند نیز مشمول این استانداردی خواهند شد.

استاندارد EN 14052:

کلاه‌هایی که کاربردی صنعتی دارند و در برابر ضربات اجسام نوک تیز، سقوط اشیا، ضربات جانبی و حرارت مقاوم هستند، مشمول چنین استانداردی خواهند شد. همچنین لازم است بدانید که این استاندارد شامل متعلقاتی چون چانه‌بند نیز خواهد شد.

استاندارد EN 812:

این نوع استاندارد تضمین کننده مقاومت کلاه‌های ایمنی در برابر ضربه و فشار خواهد بود. همچنین کلاه هایی که شامل این استاندارد می‌شوند باید در برابر شعله های ضعیف آتش، دمای نه چندان بالا و جریان های ضعیف الکتریکی مقاوم باشند.

وزن استاندارد کلاه ایمنی

سخن آخر

کلاه ایمنی یکی از پرکاربرد‌ترین ابزار های محافظتی است، استانداردهای مهمی برای خرید یک کلاه نزد کاربران وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بحث وزن کلاه و حفظ سلامت کارکنان است. کلاه‌های ایمنی معمولی نباید حداکثر بیشتر از پانصد گرم وزن داشته باشند. این مقدار وزن به عضلات گردن و عضلات اطراف آن آسیبی وارد نمی‌کند و سبب سر درد و گردن درد میان کارکنان نخواهد شد. سایت یونکس یکی از بزرگ‌ترین فروشگاه های ابزارآلات است که شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به آن به بانکی بزرگ از کلاه‌های ایمنی دسترسی پیدا کنید.

۴.۷/۵ - (۱۵ امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.